Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

ΒΟΛΟΣ Στοιχεία-σοκ: 729 εντολες κατάσχεσης έκανε η ΔΟΥ ΒΟΛΟΥ το 2016

Με ταχύτατους ρυθμούς εξακολουθούν να αυξάνονται τόσο ο αριθμός των φορολογουμένων που χρωστούν στο Δημόσιο όσο και τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το ...
Δημόσιο, στοιχεία που καταδεικνύουν ότι τα όρια αντοχής των πολιτών στα ολοένα αυξανόμενα φορολογικά βάρη έχουν προ πολλού εξαντληθεί.

Περισσότεροι από τους μισούς Ελληνες φορολογούμενους είναι πλέον οφειλέτες ληξιπρόθεσμων χρεών προς την Εφορία, ενώ το σύνολο των οφειλών τους υπερβαίνει πλέον κατά πολύ το 50% του ΑΕΠ.

Σύμφωνα, ειδικότερα, με νέα στοιχεία που ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, οι φορολογούμενοι που έχουν απλήρωτες οφειλές προς τις Εφορίες, αυξήθηκαν περίπου κατά 340.000 μέσα σε ένα μήνα, καθώς στο τέλος Σεπτεμβρίου έφθασαν τα 4,37 εκατομμύρια, ενώ στο τέλος Αυγούστου ανέρχονταν σε 4,03 εκατομμύρια.

 Επιπλέον, μέσα στον Σεπτέμβριο έμειναν απλήρωτα άλλα 1,354 δισ. ευρώ χρέη από φόρους και άλλες επιβαρύνσεις υπέρ του Δημοσίου, με αποτέλεσμα το συνολικό ύψος των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τις ΔΟΥ να υπερβεί τα 92,75 δισ. ευρώ και να αντιστοιχεί πλέον σε ποσοστό πολύ μεγαλύτερο από το 52% του ΑΕΠ!

Την ίδια ώρα, οι φορολογικές αρχές επιβάλλουν με ολοένα αυξανόμενους ρυθμούς κατασχέσεις σε περιουσίες, καταθέσεις και εισοδήματα εκατοντάδων χιλιάδων οφειλετών του Δημοσίου, στην προσπάθειά τους να αυξήσουν τις εισπράξεις των χρεών, αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος. Τον περασμένο Σεπτέμβριο, οι ρυθμοί επιβολής αναγκαστικών μέτρων είσπραξης αυξήθηκαν θεαματικά, καθώς οι κατασχέσεις που επιβλήθηκαν σε βάρος οφειλετών του Δημοσίου ανήλθαν σε 14.626 έναντι μόλις 39 τον Αύγουστο! Συνολικά στο εννεάμηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2016 οι κατασχέσεις που επιβλήθηκαν σε περιουσιακά στοιχεία, καταθέσεις και εισοδήματα οφειλετών του Δημοσίου ανήλθαν σε 93.873.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger