Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

24ωρη Πανελλαδική Απεργία σε όλες τις κατηγορίες των πλοίων την Πέμπτη 24 Νοέμβρη από 00:01 έως 24:00 απο τα Ναυτεργατικά Σωματεία

 
Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ – ΠΕΠΡΝ – ΠΕΣ/ΝΑΤ και η  ΕΠΙΤΡΟΠΗ  ΑΝΕΡΓΩΝ  ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ πραγματοποίησαν οργανωτική σύσκεψη  για τη μάχη της επιτυχίας της απεργίας και της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΠΑΜΕ
Στα πλαίσια της προετοιμασίας της 24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας σε όλες τις κατηγορίες των πλοίων την Πέμπτη 24 Νοέμβρη από 00:01 έως 24:00, που έχουν προκηρύξει τα ναυτεργατικά σωματεία και η ΠΝΟ. Συζητήθηκε το περιεχόμενο, το οργανωτικό πλαίσιο και τα μέτρα περιφρούρησης για την επιτυχία της απεργίας, σταθμός και κλιμάκωση για την 24ωρη Πανελλαδική Απεργία στις 8 Δεκέμβρη.

Παράλληλα, η απεργιακή μάχη συνδυάζεται με την πλατιά συζήτηση που γίνεται στα σωματεία ενόψει της 4ης Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΠΑΜΕ. Η Συνδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 19 και 20 Νοέμβρη στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη») με σύνθημα: «Χτίζουμε μαχητικό, ταξικό συνδικαλιστικό – εργατικό κίνημα, ελπίδας και ανατροπής».
Τη σύσκεψη απασχόλησε και η επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ στην Ελλάδα στις 15 Νοέμβρη και η συμμετοχή των σωματείων στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα γίνει στην Ομόνοια την ίδια μέρα στις 6:30 το απόγευμα με το σύνθημα «Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους – Ανεπιθύμητος ο Ομπάμα».
Για άλλη μια φορά ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας, χαιρετίζοντας τη χτεσινοβραδινή εκδήλωση για τα 100 χρόνια της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, διαβεβαίωνε για πάμφθηνη εργατική δύναμη, για την κερδοφορία τους. Ανέπτυξε  τα σχέδια για την προοπτική ανάδειξης της Ελλάδας σε ενεργειακό και διαμετακομιστικό κέντρο και την ανάπτυξη των υποδομών στα λιμάνια, δίνοντας το στίγμα των μόνιμων αντιλαϊκών μέτρων και των μέτρων στήριξης του κεφαλαίου, που αποτελούν «καύσιμη ύλη» για την αύξηση του βαθμού εκμετάλλευσης για την ανάκαμψη των κερδών του.
Τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία απεύθυναν πλατύ κάλεσμα σε όλους τους ναυτεργάτες, σε όλους τους εργαζόμενους,  να αναπτύξουμε πολύμορφη δράση διεκδικώντας, αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, κατάργηση των αντεργατικών νόμων, αποκατάσταση των Συλλογικών Συμβάσεων, δικαιώματα με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας.
 
Πάλη ενάντια σε όσα μας τσακίζουν, οργάνωση και αντεπίθεση για όσα μας ανήκουν
 
ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ
ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ
 
ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger