Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

SOS για τη νησίδα Γιούρα εκπέμπει ο Δήμος Αλοννήσου

Επιστολή στον υπουργό για καταστροφές με κίνδυνο για το αγριοκάτσικο
SOS για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η νησίδα Γούρα εκπέμπει με επιστολή του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελο Αποστόλου, ο δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης που μιλά για καταστροφές δημόσιας περιουσίας και για ζημιές στο δίκτυο υδρομάστευσης με αποτέλεσμα να μην υπάρχει πόσιμο βρόχινο νερό και να κινδυνεύει με εξαφάνιση σπάνια ράτσα αγριοκάτσικου.
Όπως αναφέρει ο δήμαρχος στην επιστολή του, μετά τη συνταξιοδότηση των δύο μόνιμων φυλάκων που διέμεναν στο νησί και στη συνέχεια τη συνταξιοδότηση θηροφυλάκων και υπαλλήλων του Δασαρχείου Σκοπέλου, που επόπτευαν και επισκεπτόταν το νησί εκ περιτροπής, σήμερα η κατάσταση είναι τραγική.

«Οι κτιριακές εγκαταστάσεις (σπίτια, καταφύγια, Εκκλησία) έχουν λεηλατηθεί, οι εγκαταστάσεις υδρομάστευσης έχουν υποστεί ζημιές, με αποτέλεσμα να υπάρχει έλλειψη πόσιμου νερού (βρόχινο) για το πότισμα των αγριοκάτσικων, αυξάνοντας τον κίνδυνο αφανισμού μια σπάνιας ράτσας (aegagrus Dorcas)», τονίζει ο κ. Βαφίνης.
Επειδή το θέμα είναι πολύ σοβαρό, αναφέρει ο δήμαρχος προς τον υπουργό και αφορά την απαξίωση της δημόσιας περιουσίας και τον αφανισμό μιας σπάνιας ράτσας αγριοκάτσικου, ζητά να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για λύση του προβλήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger