Hellenic Seaways - Άμεση & Εύκολη Online Kράτηση‎

Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016

Ξεπέρασαν το σημείο της Ύβρεως. Σύντομα θα αντιμετωπίσουν τη Νέμεση.

Γράφει ο mitsos175.

Ύβρη: Η βίαιη, αλαζονική, προκλητική συμπεριφορά εις βάρος συνανθρώπων μας, η οποία έχει ως αίτιο την υπεροψία, τον εγωισμό. Κατά τους Αρχαίους, η διασάλευση της ηθικής, του άγραφου νόμου, ακολουθείται από την Άτη, την απώλεια της ορθής σκέψης, τη σωρεία λαθών και προκλήσεων, που επέφεραν τη Νέμεση, την οργή και την εκδίκηση και τέλος την Τίσιν, δηλαδή την πτώση, την καταστροφή.

Ιδιαίτερα υβριστής θεωρείται όποιος εκμεταλλεύεται τον πόνο του αδύναμου. Όποιος αδικεί με οποιονδήποτε τρόπο τον συνάνθρωπο, που βρίσκεται σε μια δύσκολη θέση, άσχετα με το τι πρεσβεύουν οι ανθρώπινοι νόμοι. Άλλωστε πολλές φορές η αδικία είχε νομική κάλυψη. Η δουλεία κάποτε ήταν νόμιμη, ενώ η απόπειρα φυγής από αυτή την κατάσταση, ποινικά κολάσιμη με βαριές μάλιστα ποινές.

Είναι πράγματι εξοργιστικό να υπάρχουν άνθρωποι που βοηθούν στην εξόντωση φτωχών ανθρώπων. Αντί οι έχοντες να δείξουν Αλληλεγγύη, τους χτυπάνε ακόμα περισσότερο. Και όντως υπάρχει το άδικο οικονομικοκοινωνικό περιβάλλον, το οποίο έκανε θεσμό την εκμετάλλευση, προωθεί τον πλουτισμό με κάθε μέσον, συμβάλει στο να γίνουν οι άνθρωποι απάνθρωποι και κυνικοί, ταυτόχρονα όμως υπάρχει και η προσωπική ευθύνη του καθενός που παίζει το ρόλο του "δήμιου" και του "κανίβαλου". Φυσικά ουδέποτε περιμένουμε να γίνουν οι πλούσιοι, άνθρωποι με την ηθική έννοια της λέξης, αφού έχουν αντίθετα συμφέροντα με την πλειοψηφία των ανθρώπων. Πλουτίζουν από τη δυστυχία μας.

Ποιός λοιπόν είναι ο υβριστής; Αυτός που χαρακτηρίζει μια εντελώς άδικη πράξη χρησιμοποιώντας διάφορους χαρακτηρισμούς ή μήπως αυτός ο οποίος κάνει έγκλημα για να καρπωθεί μαζί με άλλους χρήματα; Οι πλειστηριασμοί είναι έγκλημα. Γίνονταν φυσικά και πολύ παλιότερα αλλά τότε υπήρχε η δικαιολογία από το κατεστημένο ότι έφταιγαν δήθεν τα θύματα, λες και υπήρχαν πολλοί μαζοχιστές, που ήθελαν να βγει η περιουσία τους στο σφυρί. Σήμερα το επιχείρημα κατέρρευσε. Πόσο μάλλον όταν υπάρχουν τα εξοντωτικά, εντελώς άδικα και παράλογα χαράτσια, που μόνο σκοπό έχουν τη λεηλασία της περιουσίας των "μικρών".

Αυτή η κλοπή (μέσω των πλειστηριασμών) δεν πρόκειται πλέον να περάσει. Είναι σίγουρο ότι όχι μόνο θα συνεχιστεί η Αντίσταση αλλά θα υπάρξουν πιο δυναμικές ακόμα κινητοποιήσεις, καθώς όλο και περισσότεροι αδυνατούν να ανταποκριθούν στις ολοένα αυξανόμενες, σαδιστικές και παράλογες απαιτήσεις των μνημονίων.

Τόσο οι τοκογλύφοι, όσο και οι πολιτικοί υπηρέτες τους, μαζί με Τράπεζες, ΜΜΕ, κατασταλτικές δυνάμεις κλπ πρέπει να γνωρίζουν ότι έχουν περάσει προ πολλού το σημείο της Ύβρεως ακόμα και της Άτης. Σύντομα λοιπόν θα αντιμετωπίσουν τη Νέμεση, τη δίκαιη οργή του κόσμου, που δεν έφτυσε αίμα για να φτιάξει έντιμα ένα σπίτι, ώστε να το βουτήξουν οι βαθύπλουτοι κηφήνες που ρήμαξαν τα πάντα και είναι οι υπεύθυνοι της καταστροφής.

Μερικοί αριθμοί τώρα για να μην ξεχνιόμαστε: Χρέος 370,420 δις ευρώ ή 406,7 δις $. 215,5% του ΑΕΠ. Μόνο το τελευταίο χρόνο αυξήθηκε πάνω από 20 δις! Το 2009 ήταν 129,7%, ενώ το επόμενο χρόνο, μετά την αποφράδα μέρα, που ο ΓΑΠ ανακοίνωνε από Καστελόριζο το Μνημόνιο, πήγε 148,3%. Σχεδόν λοιπόν διπλασιάστηκε τα χρόνια αυτά με τα Μνημόνια. Όχι μόνον αυτό. Το 2009 το ΑΕΠ ήταν 329,8 δις δολάρια (μειωμένο από το 2008 κατά 24,8 δις) ενώ σήμερα η ύφεση - αποτέλεσμα των πολιτικών λεηλασίας - το έφτασε μόλις 188,736 δις $ (171,9 δις €). Η μείωση είναι μεγαλύτερη για τον πολύ κόσμο, αφού οι πλούσιοι έγιναν πλουσιότεροι. Χρωστάμε περισσότερα βγάζουμε λιγότερα. Αυτό είναι το αποτέλεσμα επειδή ακούμε "κοράκια". Ως πότε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου