Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

ΚΥΡΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΑΙΣΧΟΣ


Όταν υπάρχουν τέτοιοι «εκπαιδευτικοί», ΦΟΒΑΜΑΙ για το τι θα μάθουν τα παιδιά μας….
Ίσως κάποιος άλλος στη θέση μου να πανηγύριζε για το ότι επιβεβαιώνεται ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ με αυτά που γίνονται, από … «ανθρώπους» κατά τα άλλα «ευαίσθητους», «αντιφασίστες», και ότι άλλο είναι inn για την εποχή μας, αλλά εγώ ΘΛΙΒΟΜΑΙ γιατί βλέπω πως η χώρα αυτή δεν έχει καμία ελπίδα να πάει μπροστά, η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ και ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ περισσεύουν, και οι αποδέκτες ΟΛΩΝ αυτών, είναι τα παιδιά μας.
Για διαβάστε Συνέλληνες την είδηση της ΝΤΡΟΠΗΣ…. Το ρεπορτάζ του ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΥΡΜΑΤΣΗ , είναι άλλο ένα ΧΑΣΤΟΥΚΙ στην παλιοκοινωνία μας…
«Έδιωξαν μαθήτρια από την τάξη λόγω ένεσης ινσουλίνης σε σχολείο της Θεσσαλονίκης
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΥΡΜΑΤΣΗΣ || sirmatsis@gmail.com
Απίστευτη ιστορία εκτυλίχτηκε σε σχολείο της Θεσσαλονίκης όταν καθηγήτρια έδιωξε από την τάξη  μαθήτρια με σακχαρώδη διαβήτη επειδή ήθελε να ελέγξει την τιμή του σακχάρου και να κάνει ένεση ινσουλίνης.

Σύμφωνα με τους γονείς της 16χρονης που έκαναν την καταγγελία στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ) η καθηγήτρια, που είχε για πρώτη χρονιά την σχετική μαθήτρια, καταφέρθηκε επιθετικά προς την μαθήτρια αναγκάζοντάς την να αποχωρήσει από την αίθουσα.
Μάλιστα, οι συμμαθητές της 16χρονης την υπερασπίστηκαν γνωρίζοντας ότι πριν και μετά το δεκατιανό της γεύμα, πρέπει να ελέγχει την τιμή του σακχάρου καθώς και σε καθημερινή βάση πρέπει να κάνει την ένεση ινσουλίνης.
"Δεν μπορώ να δεχθώ σε καμία περίπτωση παιδαγωγούς να συμπεριφέρονται με αυτό τον τρόπο. Μιλάμε για άτομο ανήλικο, που θέλει υποστήριξη. Το παιδί μου αύριο μπορεί να βρεθεί στην ίδια θέση" σημειώνει στην ThessNews ο πρόεδρος της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ Χρ. Δαραμήλας.
Το μέρος της καθηγήτριας ο λυκειάρχης
Σύμφωνα με την καταγγελία, οι γονείς απευθύνθηκαν στον Λυκειάρχη του ο οποίος αρχικά πήρε την θέση της καθηγήτριας ενώ όταν το θέμα έφτασε στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καταγγέλλεται ότι προσπάθησε να το αποσιωπήσει.
Όπως επισημαίνει ο κ. Δαραμήλας, η επιχειρηματολογία της καθηγήτριας ότι «η μέτρηση του σακχάρου ή η χορήγηση ινσουλίνης σε κοινό χώρο αποσπά την προσοχή των παιδιών και τα ωθεί στα ναρκωτικά» δεν μπορεί να γίνει σε καμία περίπτωση αποδεκτή.
«Το σχολείο έχει την ευθύνη ως κοινωνικοποιητικός μηχανισμός να διδάσκει πρότυπα συμπεριφοράς, αξίες και κανόνες, να αίρει προκαταλήψεις και να προωθεί κοινωνικές  αρετές και ευαισθησίες» επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ.»
ΠΗΓΗ: thessnews.gr
Και εδώ, ερχόμαστε σε ένα θέμα που ΚΑΙΕΙ, σχετικά με τα διάφορα «κουκουλώματα» που γίνονται από διευθυντές, Λυκειάρχες, καθηγητές και δασκάλους….
Να πω πριν συνεχίσω, πως σαν την συγκεκριμένη «καθηγήτρια», υπάρχουν πολλοί. Το γνωρίζουμε αυτό ΟΛΟΙ, αλλά σαν γονείς, σαν σύλλογοι γονέων, δεν κάνουμε ΤΙΠΟΤΑ.
Πάει αυτό. Να συνεχίσω για τα διάφορα «κουκουλώματα» γιατί υπάρχουν τα μύρια όσα παραδείγματα τα οποία ΔΕΝ τιμούν την εκπαιδευτική κοινότητα της όποιας βαθμίδας..
Πολλοί εκπαιδευτικοί λοιπόν, προκειμένου να μην χαλάσουν την ησυχία τους, να μην έχουν μπλεξίματα, να μη βγάλει «κακό όνομα» το σχολείο τους, κουκουλώνουν ΠΟΛΛΑ… Θέλετε παράδειγμα;
Σε δημοτικό σχολείο, τέσσερα παιδιά έχουν στριμώξει στις τουαλέτες ένα άλλο, και το έχουν σαπίσει (στην κυριολεξία) στο ξύλο….
Ένα άλλο παιδάκι που είδε τη σκηνή, πήγε στη δασκάλα της τάξης, η οποία αρχικά του είπε «και εγώ τι θέλεις να κάνω;», κατόπιν, πήγε η ίδια και «μάλωσε» τα παιδιά να μην το ξανακάνουν, και το θέμα, «έληξε εκεί, μόνο που τα καλόπαιδα στο επόμενο διάλειμμα, ξανασάπισαν στο ξύλο το θύμα τους. Ενημερώθηκε ο διευθυντής, αλλά….. Το μόνο που έκανε, ήταν να δικαιολογήσει στου έξαλλους γονείς του παιδιού τόσο την αντίδραση της δασκάλας αλλά και την ΑΠΡΑΞΙΑ του και τον μηδενικό έλεγχο. Μάλιστα, μπόρεσε και έπεισε τους γονείς να μην το προχωρήσουν, γιατί αυτό επιφέρει ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ και πάνε δεμένοι δάσκαλοι και διευθυντές…
Αυτά μου τα διηγηθήκαν ΠΟΛΛΟΙ ΓΟΝΕΙΣ του ίδιου σχολείου…
Και άλλοι, από άλλα σχολεία, πολλά και διάφορα……
Ξέφυγα θα μου πείτε από το θέμα μας, αλλά δεν είναι έτσι.
ΟΛΑ αυτά είναι μια «αλυσίδα» που ΚΑΙ εμείς σαν γονείς προσθέτουμε με την αδιαφορία μας κρίκους σε αυτήν.
Σχετικά τώρα με το συγκεκριμένο ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ περιστατικό, η καθηγήτρια, ο λυκειάρχης, και ΟΛΟΙ όσοι εμπλέκονται, ας κοιτάξουν καλά μέσα τους, και ας μου πουν, ΑΝ ΗΤΑΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΜΑΘΗΤΡΙΑΣ, ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΣΕ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ «ΩΘΗΣΗΣ» ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ;
Θα επανέλθω, και θα βγάλω πολλά «κουκουλωμένα» στο φως….

Βασίλης Τσούγκαρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger