Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΤΥΦΩΝΑΣ ''GREECE'' ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥ Η ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ !!




Ένα σπάνιο για την περίοδο που διανύουμε βαρομετρικό χαμηλό-ψυχρή λίμνη ή Lake Effect, αναμένεται να δημιουργηθεί αρχικά στην βόρεια Ευρώπη και νότια της Σκανδιναβίας, ωστόσο σύμφωνα με τα Παγκόσμια μοντέλα πρόβλεψης καιρού τα οποία αναλύουμε εδώ και μέρες στο Greek-Weather.Org, το βαρομετρικό αυτό χαμηλό καθώς θα κατέρχεται νοτιότερα προς την περιοχή μας, θα συναντάει θερμότερες αέριες μάζες, με αποτέλεσμα να δυναμώνει περισσότερο.

Πάντα ο συνδυασμό κρύων μαζών που φέρουν τέτοιου είδους βαρομετρικά χαμηλά, με τις θερμότερες αέριες μάζες της περιοχής μας, είναι ικανά να δώσουν ακραία και επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα πάνω από την περιοχή μας. Αυτή την φορά, το βαρομετρικό χαμηλό από την βόρεια Ευρώπη, φαίνεται να εξελίσσεται σε μία άκρως επικίνδυνη καταιγίδα αρχικά στην Ιταλία και την Αδριατική θάλασσα, ωστόσο μετέπειτα αυτή η καταιγίδα κινούμενη προς την χώρα μας, ενδέχεται να βρει ακόμα θερμότερες αέριες μάζες, οι οποίες θα την μετατρέψουν σε καταιγίδα που θα αγγίζει τα επίπεδα ενός κανονικού τυφώνα.

Όλο αυτό θα λάβει χώρα πάνω από την Ιταλία και την Ελλάδα, μέσα στο χρονικό διάστημα από τις 6 ως και τις 10 Σεπτεμβρίου. Όπως δείχνουν τα τελευταία μας προγνωστικά στοιχεία εδώ στο Greek-Weather.Org, από τον τρομερό αυτόν τυφώνα που ονομάζεται από εμάς ως τυφώνας ''GREECE'', φαίνεται να επηρεάζονται κυρίως περιοχές του Ιονίου, της Ηπείρου, της Πελοποννήσου, της Στερεάς Ελλάδας, της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας. Μάλιστα ο χρωματισμός που δίνουν τα μοντέλα πρόγνωσης καιρού τις τελευταίες ώρες γι' αυτή την καταιγίδα, μας δείχνουν για το πόσο έντονα προβλέπονται τα φαινόμενα ιδιαίτερα το διάστημα 8-9 Σεπτεμβρίου.



Παράλληλα η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση με τους βόρειους, βορειοανατολικούς ανέμους να αγγίζουν και τα 8-9 τοπικά και 10 μποφόρ στο Αιγαίο πέλαγος. Ας ελπίσουμε μία τέτοια πρόβλεψη για την επόμενη εβδομάδα να μην ισχύσει καθώς τότε δεν αποκλείεται να μιλάμε για ιστορικές καταστροφές σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. Είναι μία πρόβλεψη που την κάνουμε για να σας ενημερώσουμε και σε καμία περίπτωση για να σας τρομάξουμε. Όλη αυτή η ενημέρωση γίνεται μόνο και μόνο για να λάβετε απαραίτητα μέτρα προφύλαξης από νωρίς. Η πρόληψη σώζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger