Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Θα Ασπρίσει η Χώρα…Θα Πέσει Πολύ Χιόνι Στις Παρακάτω Περιοχές…

xioniiii
Τα Παγκόσμια μοντέλα… πρόβλεψης καιρού, φαίνεται να ξεκαθαρίζουν το σκηνικό του καιρού για ως και τα μέσα του Οκτώβρη σύμφωνα με το
Greek-Weather.Org. 
 
 Το φαινόμενα Λα Νίνια θα είναι υπεύθυνος τους επόμενους μήνες για ιδιαίτερα ακραία καιρικά φαινόμενα στην Ευρώπη και την Ελλάδα.
 
 Στις αρχές του Οκτώβρη αναμένεται αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας σε όλη την Ελλάδα ωστόσο μετά τις 5-6 Οκτωβρίου, αναμένεται να αλλάξει άρδην το σκηνικό 
 
του καιρού σε όλη τη χώρα μας με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, καταιγίδες, ακόμα και πυκνά χιόνια σε βουνά και όχι μόνο.
 
Πιο συγκεκριμένα όμως, μετεωρολογική »βόμβα» φαίνεται να ετοιμάζει η καιρική κουζίνα της Ευρώπης στην Σιβηρία, με πολύ κρύο, καταιγίδες και χιονοθύελλες. 
 
Αυτή η μετεωρολογική »βόμβα» φαίνεται να κινείται προς τα μέσα του Οκτώβρη και κατά το δεύτερο κυρίως μισό του μήνα προς την Ελλάδα, με πολύ κρύο για την εποχή,
 
 πανίσχυρες καταιγίδες αλλά ακόμα και χιονοπτώσεις πολύ έντονες σε βουνά αλλά και ορεινά και ημιορεινά τμήματα της βόρειας ίσως και κεντρικής χώρας μας. 
 
 Δεν αποκλείεται λοιπόν να δούμε μετά από πάρα πολλά χρόνια, συνθήκες Χειμώνα στην καρδιά του Φθινοπώρου στην 
 
Ελλάδα και όλα δείχνουν πως φέτος ο καιρός θα έχει άγριες διαθέσεις τόσο το Φθινόπωρο που διανύουμε όσο και μέσα στον επερχόμενο Χειμώνα.
65665
Περιοχές που θα επηρεαστούν σύμφωνα με το Greek-Weather.Org από πιθανές χιονοπτώσεις, θα είναι τα βουνά
 της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας αλλά και ορεινά μόνο τμήματα της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θράκης σε υψόμετρα περίπου άνω των 700-800 μέτρων.
Ήδη πάντως χιόνισε στα ορεινά της γειτονικής μας Τουρκίας.
Φθινόπωρο και Χειμώνας φέτος θα έχουνε άγριες διαθέσεις όπως όλα δείχνουν…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger