Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

To τακτικό σεξ «κόβει» την όρεξη

To τακτικό σεξ «κόβει» την όρεξη

Κάνοντας συχνά σεξ, βοηθάτε τον εαυτό σας να μην πάρει βάρος - Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του York βρήκαν πως το σεξ κόβει την όρεξηΣταματήστε να τρώτε σαλάτες και να ιδρώνετε για ώρες στον "διάδρομο" αν θέλετε να χάσετε βάρος. Για να είστε σε φόρμα δεν έχετε παρά να κάνετε τακτικά σεξ αφού, όπως αναφέρουν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του York, το σεξ κόβει την όρεξη.

Κάνοντας συχνά σεξ, βοηθάτε τον εαυτό σας να μην πάρει βάρος. Κι αυτό γιατί με το σεξ αυξάνονται τα επίπεδα της "ορμόνης της αγάπης" ή αλλιώς της ωκυτοκίνης, η οποία μειώνει την όρεξη, ειδικά για τη ζάχαρη.

Όπως αναφέρει η σχετική έρευνα τα πορίσματα της οποίας δημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα "Daily Mail", τα άτομα που τσιμπολογούν έχουν συνήθως γονίδια που παράγουν χαμηλά επίπεδα της ορμόνης ωκυτοκίνη. Η ωκυτοκίνη αυτή   απελευθερώνεται από τον οργασμό στη διάρκεια του σεξ.

Καίγοντας την ώρα 100 θερμίδες, ο ανθρώπινος οργανισμός εκκρίνει την ορμόνη αυτή, η οποία εμποδίζει την υπερκατανάλωση τροφής, και κυρίως των γλυκών, όπως αποδεικνύει η νέα έρευνα .

Το σεξ όχι μόνο μας κρατάει σε φόρμα, αλλά κάνει καλό και στο μυαλό, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που είχε δημοσιεύσει η γερμανική εφημερίδα "Bild". Κάνοντας έρωτα, μειώνεται το στρες, δυναμώνουν οι μύες, και προστατεύουμε τον οργανισμό από την παχυσαρκία. Ακόμη κι αν κανείς "καίει" λιγότερες θερμίδες κατά την διάρκεια του σεξ απ΄ότι όταν κάνει σπορ, θωρακίζει το σώμα του από την παχυσαρκία. Ο οργανισμός όλων όσοι κάνουν σεξ αραιά και που,  παράγει λιγότερη τεστοστερόνη, κατά συνέπεια καταναλώνει λιγότερη ενέργεια παράγοντας έτσι τον κίνδυνο παχυσαρκίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger