Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2016

Μπαρμπούνια γεμιστά από την ταβέρνα Ποσειδών στην Σκόπελο !!!


MPARMPOYNIA-GEMISTA

Υλικά

  • 1 κιλό μπαρμπούνια, μέτριου μεγέθους από την κυρα παναγία
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 4-5 φρυγανιές, τριμμένες
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο Σκοπέλου
  • ½ φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι κρασί, αρετσίνωτο
  • αλάτι, πιπέρι
 
Καθαρίζετε τα μπαρμπούνια χωρίς να ανοίξετε την κοιλιά τους.

Ανακατεύετε τη φρυγανιά με το σκόρδο, το μαϊντανό και το μισό λάδι, αλατοπιπερώνετε ελαφρά και γεμίζετε τα μπαρμπούνια από το κεφάλι.

Ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι σε βαθύ τηγάνι. Όταν κάψει, αραδιάζετε τα ψάρια και ρίχνετε όση γέμιση έχει περισσέψει. Τα τηγανίζετε ελαφρά και σβήνετε με το κρασί. Προσθέτετε ελάχιστο νερό και σιγοψήνετε για 10-12 λεπτά περίπου.

Πασπαλίζετε τα ψάρια με λίγο φρέσκο μαϊντανό και σερβίρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Φόρτωση...

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου

 
NewsAlloy button