Τρίτη, 5 Ιουλίου 2016

ΤΕΡΜΑ ΤΟ ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΕΙΟ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ

Βρούτσης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ νομοθετεί την... κατάργηση των υποθηκοφυλακείων στα νησιά»

Βρούτσης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ νομοθετεί την... κατάργηση των υποθηκοφυλακείων στα νησιά»


Επιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση

Ως καίριο πλήγμα για τη νησιωτική Ελλάδα, χαρακτηρίζει το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης «Περί αναδιοργάνωσης των υποθηκοφυλακείων της χώρας» ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης.

Όπως αποκαλύπτει ο βουλευτής Κυκλάδων, στο σχέδιο νόμου προβλέπεται η κατάργηση των υποθηκοφυλακείων στις Κυκλάδες και η μεταφορά τους σε άλλα νησιά.

Ο πρώην υπουργός υπογραμμίζει: «Όχι μόνο (το νομοσχέδιο) δεν συμβάλλει στην ενίσχυση (των υποθηκοφυλακείων), αλλά επιταχύνει τη συρρίκνωσή τους. Αγνοεί επιδεικτικά τις γεωγραφικές ιδιαιτερότητες των νησιών, που είναι συνταγματικά κατοχυρωμένες και προκύπτουν από την εδαφική ασυνέχεια της νησιωτικής Ελλάδας, ενώ ταυτόχρονα αποδυναμώνει περισσότερο τις τοπικές οικονομίες και κοινωνίες».

Στη σχετική παρέμβασή του, κάνει λόγο για αναιτιολόγητη και ακατανόητη πρωτοβουλία της κυβέρνησης να νομοθετήσει την κατάργηση των υποθηκοφυλακείων των νησιών των Κυκλάδων και να τα μεταφέρει σε άλλα νησιά. «Αποτελεί ενέργεια απαράδεκτη, που εύλογα έχει προκαλέσει την οργή και την αγανάκτηση των νησιωτών, οι οποίοι μετά από την άδικη φορολογική επίθεση που δέχτηκαν, σήμερα γίνονται θεατές ακόμη μιας απαράδεκτης ενέργειας από την κυβέρνηση».

«Μετά από τις εξοντωτικές αυξήσεις φόρων που η κυβέρνηση τούς επέβαλλε τον τελευταίο χρόνο, που μείωσαν δραματικά τα εισοδήματα τους και μετά την υποβάθμιση των δομών Υγείας σε όλα τα νησιά, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έρχεται σήμερα με τρόπο αδικαιολόγητο να αποψιλώσει τα νησιά από ένα σημαντικό θεσμό (υποθηκοφυλακεία), ο οποίος αναμφίβολα εξυπηρετούσε επιτυχώς τους νησιώτες. Πρόκειται για ενέργεια, που η υλοποίησή της θα επιφέρει ακόμη ένα καίριο πλήγμα στη νησιωτικότητα».

Αναφερόμενος στα σημαντικότερα σημεία που θα επιφέρει η πρόθεση της κυβέρνησης να καταργήσει τα υποθηκοφυλακεία, την κατηγόρησε πως αγνοεί τέσσερα σημαντικά στοιχεία για το νησιωτικό κόσμο:

- Προκαλεί στα νησιά και στους νησιώτες περισσότερα προβλήματα από αυτά που ισχυρίζεται ότι θα επιλύσει

- Επιδεικνύει πρωτοφανή αναλγησία και τους υποβάλλει σε μια νέα απίστευτη ταλαιπωρία, καθώς για την διεκπεραίωση βασικών εργασιών θα αναγκάζονται πλέον να ταξιδεύουν με ιδιαίτερα υψηλό γι’ αυτούς κόστος

- Επιφέρει νέο οικονομικό πλήγμα στην τσέπη των νησιωτών, καθώς καταργεί και αποδυναμώνει επαγγέλματα και εκτινάσσει το κόστος διεκπεραίωσης

- Θα προκαλέσει σύγχυση και χάος, θέτοντας σε κίνδυνο την ιδιοκτησιακή νομιμότητα, αλλά και την αποτελεσματικότητα των νέων δομών

Καταλήγοντας, ο κ. Βρούτσης, τονίζει: «Όλα τα προηγούμενα επιβεβαιώνουν την προχειρότητα με την οποία η κυβέρνηση αντιμετωπίζει ένα τόσο σοβαρό θέμα. Κάνω, λοιπόν, έκκληση στην κυβέρνηση να λάβει πολύ σοβαρά υπόψη της τις αιτιάσεις των Δικηγορικών Συλλόγων, των Συμβολαιογράφων, των Υποθηκοφυλάκων και των Δημοτικών Συμβουλίων και να μη φέρει στη βουλή σχέδιο νόμου, που θα αγνοεί τις δικαιολογημένες αντιρρήσεις τους και πολύ περισσότερο, θα επιφέρει ταλαιπωρία και πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση σε όλους τους νησιώτες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου

 
NewsAlloy button