Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

Deutsche Wirtschafts Nachrichten Η Ελλάδα χρεοκοπεί από στιγμή σε στιγμή!

Αυτό υποστηρίζουν Γερμανοί αναλυτές

Kι ενώ οι Γερμανοί αναλυτές περιμένουν από στιγμή σε στιγμή την ελληνική χρεοκοπία o Eλληνας πρωθυπουργός μιλάει στην Εφημερίδα των Συντακτών και πλέκει το εγκώμιο του εαυτού του καθώς και της κυβέρνησής του.

«Ανησυχούν οι Νοτιοευρωπαίοι. Διογκώνεται ο κίνδυνος χρεοκοπίας στην Ελλάδα» είναι ο τίτλος του διαδικτυακού, οικονομικού πόρταλ Deutsche Wirtschafts Nachrichten το οποίο αναφέρεται στην πρόσφατη απόφαση της ΕΚΤ. «Η Ελλάδα συνεχίζει να απειλείται με χρεοκοπία. Ακόμη και τα δάνεια που δόθηκαν πρόσφατα δεν πρόκειται να αλλάξουν κάτι σε αυτό. Οι χρηματοπιστωτικές αγορές αντέδρασαν στη συμφωνία με μείωση των ασφαλίστρων κινδύνου CDS. Ωστόσο οι ελληνικές τράπεζες παραμένουν αποκομμένες από την άμεση χρηματοδότηση της ΕΚΤ. Η πρόσφατη συμφωνία με τους δανειστές να δοθούν νέα δάνεια ύψους 10,3 δις ευρώ καθυστερεί κι άλλο την πρακτικά αναπόφευκτη χρεοκοπία της Ελλάδας. Η οικονομία της χώρας βρίσκεται σε ύφεση αφού τα απαιτούμενα από το ΔΝΤ, την ΕΚΤ και την Κομισιόν μέτρα λιτότητας δεν αφήνουν περιθώρια για ώθηση της ανάπτυξης.»
Το περιοδικό Focus από την πλευρά του επαναφέρει για άλλη μια φορά το θέμα του κουρέματος με άρθρο του οικονομολόγου Γιούργκεν Μάτες από το Ινστιτούτο Γερμανικής Οικονομίας στην Κολωνία. Υπό τον τίτλο «Ελλάδα. Δεν απαιτείται κούρεμα» αναφέρει: «Ένα πραγματικό κούρεμα θα σήμαινε ότι η Ελλάδα δεν θα αποπλήρωνε μέρος των δανείων. Έτσι όμως θα αποτύγχανε η στρατηγική διάσωσης, σύμφωνα με την οποία δίνονται μόνο δάνεια, τα οποία η Ελλάδα μπορεί μακροπρόθεσμα να αποπληρώσει χωρίς απώλειες για τους δανειοδότες. Ένα κούρεμα θα ήταν για τη Γερμανία πολιτικά επικίνδυνο εν μέσω του εντεινόμενου ευρωσκεπτικισμού. Αναφορικά με το ερώτημα εάν οι Ευρωπαϊκές Συνθήκες επιτρέπουν ένα πραγματικό κούρεμα επικρατεί μεγάλη νομική αβεβαιότητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger