Τρέχουν και δεν φτάνουν στις Βρυξέλλες λόγω του ενδεχομένου η  Βρετανία να «αποχωρήσει» πανηγυρικά  αφήνοντας την Ευρωπαϊκή Ένωση στα «κρύα του λουτρού» , σύμφωνα με τα νέα  στοιχεία που προέκυψαν από τις μυστικές συναντήσεις που διενεργούνται με σκοπό να διαχειριστεί η ένωση ένα Brexit, αναφέρει ο βρετανικός τύπος.

Ο Πρόεδρος Jean-Claude Juncker πραγματοποίησε νέα μυστική συνάντηση σήμερα μετά την  προοπτική της επικράτησης του «ναι» στην ψηφοφορία της 23η Ιουνίου στην Βρετανία, προκαλώντας  το απόλυτο σοκ μέσα από τους διαδρόμους της εξουσίας της ΕΕ, στις Βρυξέλλες.
Όπως αποκαλύφθηκε,   οι υπουργοί Εξωτερικών των έξι ιδρυτικών χωρών της ΕΕ συναντήθηκαν την περασμένη εβδομάδα στο Chateau de Val-Duchesse, ένα πρώην μοναστήρι λίγο έξω από τις Βρυξέλλες, για να «συζητήσουν τις πιθανές συνέπειες», σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.
Η δημοσίευση ανέφερε ότι οι Ευρωπαίοι φοβούνται πολύ απλά ένα ντόμινο εξελίξεων και σε άλλες χώρες του ευρωπαϊκού νότου για παράδειγμα .
Ο Martin Selmayr,  επικεφαλής του υπουργικού συμβουλίου της χώρας που προεδρεύει στην ΕΕ και ο Πρόεδρος  της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean Claude Juncker, συναντήθηκν με εκπροσώπους από «βασικά κράτη» ( Γερμανία, Γαλλία , Ολλανδία, Ιταλία, Ισπανία) την  περασμένη εβδομάδα και πραγματοποίησαν  ιδιωτικές συνομιλίες.
136242
Η συνεδρίαση  είχε το χαρακτήρα του κατεπείγοντος αλλά και του άκρως απόρρητου  αφού κανείς στις Βρυξέλλες θέλει να δώσει την εντύπωση ότι η ΕΕ αναμένει την αποχώρηση της Βρετανίας .
«Στην πραγματικότητα, η ανησυχία είναι στα ύψη  στην έδρα της ΕΕ, δεδομένου πως οι  βρετανικές δημοσκοπήσεις φέρνουν το «ναι» να προηγείται , πανηγυρικά .
Ένας από τους συμμετέχοντες στην υπερ-μυστική συνάντηση του ευρωιερατείου είπε πως  «πάρα πολλά χρήματα θα τεθούν  σε κίνδυνο», εάν η Βρετανία,  η δεύτερη μεγαλύτερη χώρα της ένωσης μετά τη Γερμανία που συνεισφέρει στα ταμεία της ΕΕ , ψηφίσει να αποχωρήσει .
Η Βρετανία  πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, μέλος της Ομάδας των G-7 και μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, θα ήταν μια τεράστια απώλεια στην παγκόσμια σκηνή. Οι παροικούντες των Βρυξελλών είναι νευρικοί διότι θα χάσουν μια μεγάλη «αγελάδα» που έδινε πολλά χρήματα , αλλά το χειρότερο είναι ότι τρωθεί ανεπανόρθωτα το κύρος της ένωσης.
Όπως έχει προφητευθεί και από τους Άγιους Γεροντάδες μας , το «οικοδόμημα» της ανομίας και του αίσχους , η ΕΕ, θα διαλύσει με το πρώτο «φύσημα του ανέμου» , όπως και έγινε με το μεταναστευτικό .
Η λευτεριά της Ελλάδος δεν πρόκειται να αργήσει.