Hellenic Seaways - Άμεση & Εύκολη Online Kράτηση‎

Τρίτη, 14 Ιουνίου 2016

ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΜΙΛΑΜΕ;


Διαλυμένη Ελλάδα, έτος 2016 μ.χ, Ελλάδα της «Ευρώπης» των μεταρρυθμίσεων, της ανάπτυξης, της προόδου, της ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ, των ΛΑΜΟΓΙΩΝ…. Άντε, να σταματήσω εδώ γιατί θα μπορούσα μέχρι αύριο να βάζω «τίτλους» στην ΠΡΩΗΝ χώρα μας, και τελειωμό δε θα είχα…
Είπα ΠΡΩΗΝ χώρα μας, για να το πάρουμε ΟΛΟΙ χαμπάρι, ιδιαίτερα κάποιοι «κομματοαισιόδοξοι», ότι η ΕΛΛΑΔΑ, πλέον ΔΕΝ μας ανήκει, δεν ανήκει στους ΕΛΛΗΝΕΣ.
Το ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ της που ξεκίνησε εδώ και χρόνια, μέρα με τη μέρα ολοκληρώνεται Συνέλληνες, και ΕΜΕΙΣ είμαστε απλοί θεατές σ’ αυτό, μάλιστα κάποιοι χειροκροτούν κιόλας.
Άλλωστε, πολλά είναι αυτά που γίνονται τον τελευταίο καιρό, πολλές…. «αλλαγές», μια εξ αυτών μάλιστα και η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ με νόμο ανάρτησης της ΣΗΜΑΙΑΣ μας.
Θα μου πείτε, ΠΩΣ ΕΣΥ ΡΕ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ ΒΑΖΕΙΣ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙΣ ΑΦΟΥ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ;
ΠΩΣ ΥΨΩΝΕΙΣ ΤΗΝ ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΗ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΘΗΚΕ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΛΛΕΣ;
Αυτές οι «μικρολεπτομέρειες» βέβαια, περνούν στα ψιλά από τον Έλληνα του καναπέ ο οποίος έχει αποχαυνωθεί μπροστά στην τηλεόραση.
Στα «ψιλά» όμως περνούν και κάποια άλλα σοβαρότατα θέματα που έχουν να κάνουν με το λεγόμενο «ιατρικό απόρρητο»….
Με φακέλους ασθενών οι οποίοι περιέχουν ΟΛΟ το ιατρικό τους ιστορικό το οποίο ΜΟΝΟ οι θεράποντες γιατροί έχουν δικαίωμα να το βλέπουν….
Έτσι με λόγια απλά, μόνο που, την περασμένη εβδομάδα έγινε λόγος για…. Διαρροή φακέλων ασθενών προς φαρμακευτικές εταιρίες, για «διαχείριση» τους από ιδιώτες, κλπ κάτι που σε οποιαδήποτε «πολιτισμένη χώρα» ερευνάται ΑΜΕΣΑ και διώκεται ποινικα, και σήμερα, έσκασε ένα άλλο «φρούτο», μια ακόμα ΣΚΟΠΙΜΗ ΔΙΑΡΡΟΗ.
Διαβάστε το άρθρο !
«Παραβίαση ευαίσθητων δεδομένων υγείας από το Taxis καταγγέλλει η «Θετική Φωνή»
Μετά από καταγγελίες που έφτασαν στο Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδας και σχετική έρευνα, η «Θετική Φωνή» διαπίστωσε πως το ηλεκτρονικό αρχείο ιατρικών γνωματεύσεων των υγειονομικών επιτροπών των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) είναι συνδεδεμένο με το σύστημα «Taxis» της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών, κατά τρόπο που επιτρέπει σε κάθε κρατικό υπάλληλο ή αξιωματούχο που χειρίζεται το σύστημα υποβολής φορολογικών δηλώσεων, να έχει πρόσβαση σε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και συγκεκριμένα στις παθήσεις εξαιτίας των οποίων αποδίδεται το ποσοστό αναπηρίας.
Όπως επισημαίνει ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδας, η αναγραφή της πάθησης ή των παθήσεων δεν εξυπηρετεί συγκεκριμένους σκοπούς εκτός ελάχιστων εξαιρέσεων που προβλέπονται ρητά, όπως στα δικαιολογητικά για τα επιδόματα πρόνοιας. Αντίθετα, η  καταγραφή τους σε ένα ηλεκτρονικό σύστημα όπου έχουν πρόσβαση χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι, δημοσιοποιεί ευαίσθητα δεδομένα υγείας κατά παράβαση διατάξεων που ορίζουν ότι οι ιατρικές γνωματεύσεις προστατεύονται από το απόρρητο.Ιδιαίτερα για νόσους με κοινωνικές προεκτάσεις στιγματισμού και αποκλεισμού όπως το HIV/AIDS, η Πολιτεία οφείλει να επιδείξει μεγαλύτερη ευαισθησία, αντί να αμφισβητεί στην πράξη το σεβασμό των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.
Ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδας «Θετική Φωνή» σε συνεργασία με τη Μ.Κ.Ο. «Synthesis» έχουν ήδη αποστείλει επιστολή προς το Υπουργείο Οικονομικών, με κοινοποίηση στα Υπουργεία Δικαιοσύνης και Εργασίας, στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, στην Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Η επιστολή καλεί το Υπουργείο Οικονομικών να παρέμβει άμεσα, προκειμένου το ηλεκτρονικό σύστημα να παρέχει μεν πρόσβαση στο ποσοστό αναπηρίας, αλλά όχι στους λόγους απόδοσής του. 
Η ίδια πρόβλεψη πρέπει να ισχύσει για κάθε χρήση των αποφάσεων των ΚΕ.Π.Α. με την έκδοση αποσπάσματος για κάθε νόμιμη χρήση μετά από αίτηση του ενδιαφερόμενου, που θα αναγράφει αποκλειστικά και μόνο το ποσοστό αναπηρίας, εκτός συγκεκριμένων εξαιρέσεων.»
ΠΗΓΗ: MEDsin
Όπως βλέπετε, ο κάθε υπάλληλος, μπορεί να δει ΤΑ ΠΑΝΤΑ για την υγεία μας, όπως και να κάνει (γιατί όχι;) ΕΜΠΟΡΙΟ με στοιχεία των ιατρικών φακέλων ΟΛΩΝ όσων περνούν από τα ΚΕΠΑ.
Δεν ξέρω Συνέλληνες αν καταλαβαίνετε το πόσο σοβαρό είναι αυτό, και το πόσο ΑΝΙΚΑΝΟ είναι το κράτος για να προστατέψει τις ζωές μας.
Δεν έχει να κάνει το θέμα μόνο με τους οροθετικούς, αλλά με ΟΛΟΥΣ τους χρόνια πάσχοντες οι οποίοι αυτή τη στιγμή αποτελούν «ανάγνωσμα για να περνά η ώρα» για τους υπαλλήλους του Υπουργείου Οικονομικών, αλλά και για άλλους πολλούς ΑΣΧΕΤΟΥΣ.
Για ΠΟΙΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΠΟΡΡΗΤΟ λοιπόν μιλάμε σε αυτή τη χώρα, όταν οι σχεδιαστές των μηχανισμών της φροντίζουν αυτό να γίνεται ΡΟΜΠΑ στον κάθε ΑΣΧΕΤΟ;
Θα επανέλθω.

Βασίλης Τσούγκαρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου