Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Σύσκεψη στο Υπουργείο Δικαιοσύνης για το Δικαστικό Μέγαρο Βόλου Συμμετείχε και ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος



Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης για το Δικαστικό Μέγαρο Βόλου με τη συμμετοχή του Υπουργού κ. Παρασκευόπουλου, βουλευτών Μαγνησίας, εκπροσώπων του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου και των δικαστικών υπαλλήλων παραβρέθηκε και ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος.
Απόφαση της σύσκεψης ήταν η δημιουργία εφταμελούς επιτροπής, στην οποία θα συμμετέχουν τέσσερις υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου και εκπρόσωποι των δικαστικών υπαλλήλων και των δικαστικών λειτουργών.

Ο βουλευτής Μαγνησίας στη σύντομη τοποθέτησή του κατά τη διάρκεια της συνάντησης ανέφερε τα εξής: « Εφόσον, οι κύριοι χρήστες του Δικαστικού Μεγάρου Βόλου, οι οποίοι είναι οι δικαστικοί λειτουργοί, οι δικαστικοί υπάλληλοι και οι δικηγόροι συμφωνούν στη δημιουργία της συγκεκριμένης επιτροπής, δεν έχω λόγο να διαφωνήσω, με την ευχή και την ελπίδα να μην επιβεβαιωθεί για μια ακόμη φορά η ρήση σύμφωνα με την οποία: «Στην Ελλάδα, αν θέλεις να μην επιλυθεί ένα πρόβλημα, προχώρησε στη σύσταση μια αρμόδιας επιτροπής». Πάντως,  κ. Υπουργέ καλό είναι να γνωρίζεται ότι η έκθεση των υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου προ ημερών, που αυθαίρετα προχώρησε στο συμπέρασμα ότι το Δικαστικό Μέγαρο Βόλου επαρκεί για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών, δημιούργησε μεγάλη αναστάτωση μεταξύ των χρηστών του μεγάρου και προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία.
Τέλος, η αντιμετώπιση του ζητήματος είναι πάγια υπόσχεση της ηγεσίας του   Υπουργείου Δικαιοσύνης τα τελευταία χρόνια. Ελπίζω τόσο η επιτροπή που δημιουργήθηκε όσο και η σημερινή πολιτική ηγεσία του υπουργείου να κινηθούν στην κατεύθυνση της οριστικής αντιμετώπισης του ζητήματος».   
Εξάλλου, νωρίτερα ο βουλευτής Μαγνησίας είχε καταθέσει σχετική ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό για το Δικαστικό Μέγαρο Βόλου, ζητώντας να βρεθεί άμεσα λύση στο χρόνιο ζήτημα της ανεπάρκειας και ακαταλληλότητας του κτιρίου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger