Σάββατο 7 Μαΐου 2016

OΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ – ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΠΑΝΤΟΥ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙΟΥΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥΣ

 

6/7 Μάη: Συμμετέχουμε στη 48ωρη γενική απεργία  ενάντια στα νέα μνημονιακά μέτρα

 

Συγκεντρώσεις Κυριακή 8/5:
 10:30 πμ  Τσιμισκή με Αριστοτέλους
                18:00 μμ  στην  Καμάρα

Η νεομνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποφάσισε πραξικοπηματικά να φέρει προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής το αντι-ασφαλιστικό νομοσχέδιο μαζί με το πρώτο φορολογικό νομοσχέδιο.  Πριν καλά καλά εφαρμοστεί όλο το βάρβαρο 3ο Μνημόνιο, φέρνουν και 4ο Μνημόνιο με δήθεν «προληπτικά» μέτρα!
 Αυτά τα νομοσχέδια δεν πρέπει να περάσουν. Με αγώνες, με την ενίσχυση και συνέχιση της γενικής απεργίας να αποτρέψουμε την ψήφισή τους.

§   Καταστρέφουν ολοκληρωτικά την Κοινωνική Ασφάλιση. Διαλύουν κάθε αλληλέγγυο χαρακτήρα της, με τη νεοφιλελεύθερη, κανιβαλική λογική της «ανταποδοτικότητας» και μόνο κριτήριο όχι κάποιες αξιοπρεπείς παροχές αλλά τη «βιωσιμότητα» στα μέτρα των δανειστών και του κεφαλαίου. Καταργούν τις κατώτερες συντάξεις, τις μειώνουν (καταβαλλόμενες και μελλοντικές) σε επίπεδα πείνας. Αυτό είναι το νόημα των νέων ρυθμίσεων για το ύψος και τις προϋποθέσεις της «εθνικής σύνταξης», τη μείωση των ποσοστών αναπλήρωσης, τον υπολογισμό του συντάξιμου μισθού επί όλου του εργασιακού βίου, τις περικοπές σε επιδόματα και παροχές κ.λπ.
§   Φοροχαράτσια και εισπρακτικά μέτρα χωρίς τέλος. Μείωση αφορολόγητου, αύξηση κλιμάκων και εισφοράς «αλληλεγγύης», εξοντωτική φορολογία ελεύθερων επαγγελματιών, αγροτών κ.λπ. Στο επόμενο φορολογικό (μαζί με το 4ο Μνημόνιο ή πιο νωρίς) ετοιμάζεται σφαγή, με αύξηση του ΦΠΑ, υπαγωγή σχεδόν όλων των λαϊκών δαπανών στον ανώτερο φορολογικό συντελεστή, κατάργηση των λίγων φοροαπαλλαγών που απέμειναν, αύξηση ΕΝΦΙΑ κ.ά.
§   Ξεπουλάνε τα πάντα. Μετά την εγκληματική παραχώρηση των αεροδρομίων και του ΟΛΠ, σειρά παίρνουν και άλλα λιμάνια, οι σιδηρόδρομοι, η ύδρευση, κάθε υποδομή και πλούτος του Δημοσίου, αξίας εκατοντάδων δις, που φτιάχτηκαν με τον ιδρώτα και το αίμα του ελληνικού λαού.
Αυτά τα μέτρα πέφτουν σαν βόμβες πάνω σε μια οικονομία ρημαγμένη, μια κοινωνία τσακισμένη από 6 χρόνια κρίσης και Μνημονίων. Ενώ ο Τσίπρας πλασάρει το δικό του “Success Story” για «πλεόνασμα», η οικονομία βυθίζεται, η ανεργία αυξάνει ξανά. 5,5 εκ. ζουν κάτω ή κοντά στο όριο φτώχειας, 2,4 εκ. σε ακραία φτώχεια! Το «πλεόνασμα» προκύπτει απ’ την εκμηδένιση των δαπανών για υγεία, παιδεία κ.λπ., που θα γιγαντωθεί με τον «αυτόματο κόφτη» του 4ου Μνημονίου, φέρνοντας νέες απολύσεις, μειώσεις μισθών/συντάξεων, λουκέτα, οριστικοποιώντας το βούλιαγμα σε μια θάλασσα φτώχειας και εξαθλίωσης.
Ωστόσο, η κυβέρνηση δεν πρόκειται να σταματήσει στην αρπαγή 1,8 δις ευρώ του πρώτου φορολογικού. Πρόκειται σύντομα να κατέβει και δεύτερο φορολογικό με αύξηση του χαμηλού και μεσαίου συντελεστή, με την μεταφορά πολλών αγαθών πλατιάς κατανάλωσης και τιμολογίων ρεύματος, νερού, κινητής τηλεφωνίας, κ.α. από τον μεσαίο στον ανώτερο συντελεστή του 24%, αύξηση ΕΝΦΙΑ, κ.α.
Για όλους τους παραπάνω λόγους πρέπει το συντομότερο να τους διώξουμε όλους. Αυτή την αδίστακτη και καταστροφική κυβέρνηση. Τους παλιούς μνημονιακούς, που δεν πρέπει να επιτρέψουμε ν’ ανασυνταχθούν εκμεταλλευόμενοι τη μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ. Τους επιχειρηματίες και «αστέρες» των λιστών Λαγκάρντ και Πάναμα Πέιπερς – που ως άλλοι δωσίλογοι κερδίζουν δις από τη δυστυχία μας μέσα στην κρίση. ΣΥΡΙΖΑ/Τσίπρας, ΝΔ/Μητσοτάκης, τα αποκόμματα ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι κ.λπ. κοιτάζουν να διασωθούν απ’ την αποσύνθεσή τους, να διαιωνίσουν το μνημονιακό καθεστώς, φέρνοντας μια κυβέρνηση μνημονιακής συνεργασίας όλων των αντιδραστικών δυνάμεων τύπου «Μένουμε Ευρώπη». Πρέπει να τους σταματήσουμε, με αγώνες παντού, με Γενική Πολιτική Απεργία.

-Επικοινωνήστε μαζί μας για τις επόμενες δράσεις.
-Ενημερώστε μας άμεσα σε περίπτωση κομμένου ρεύματος, απειλής κατάσχεσης, πρόστιμα ΟΑΣΘ, εργοδοτικές αυθαιρεσίες-απλήρωτη ή μαύρη εργασία, μη καταβολή μισθών ή δώρων  κτλ.  σττηλέφωνο:2310265730,
email: epitropidrasis@gmail.com, στο blog   http://epitropidrasisds.blogspot.gr/

Κανένας μόνος του απέναντι στην κρίση!

Με τη δική μας οργάνωση και αγώνα παντού, να επιβάλλουμε:

·    Απαγόρευση των  κατασχέσεων  κατοικιών και  καταθέσεων.
·    Κανένα σπίτι χωρίς, τροφή, ρεύμα, νερό και θέρμανση
·    Κατάργηση των μνημονίων και των αντεργατικών-αντιλαϊκών μέτρων.
·    Διαγραφή ολόκληρου του χρέους, να χρησιμοποιήσουμε τα χρήματα για να βελτιώσουμε την ζωή μας. Έξοδο από Ευρωπαϊκή Ένωση και Ευρώ.  Άμεση επιστροφή σε εθνικό νόμισμα!
· Υπεράσπιση του δημόσιου &δωρεάν χαρακτήρα  κοινωνικών αγαθών/υπηρεσιών.
·   Υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών μας.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΡΑΣΗΣ ΔΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ
Επικοινωνία: Τηλ:2310265730,  epitropidrasis@gmail.com, epitropidrasis.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger