Τρίτη 17 Μαΐου 2016

ΝΔ Εξετάζει την υπερψήφιση των ρυθμίσεων για τα «κόκκινα» δάνεια και το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων

«Θα καταψηφίσουμε τα μέτρα για τους φόρους, θα στηρίξουμε όμως τις όποιες λίγες μεταρρυθμίσεις», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκης σε συνέντευξη που έδωσε σε γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό, θέλοντας να αναδείξει ότι το κόμμα του στηρίζει τις αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις που θέλει το κεφάλαιο και από τη θέση της αντιπολίτευσης.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, η ΝΔ εξετάζει το ενδεχόμενο να καταψηφίσει επί της αρχής το πολυνομοσχέδιο, αλλά να στηρίξει τις διατάξεις που αφορούν τα «κόκκινα» δάνεια και το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης πραγματοποιεί επίσκεψη στη Γαλλία. Νωρίτερα, συναντήθηκε με τον υπουργό Οικονομίας της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, στον οποίο εξέφρασε την ανάγκη αλλαγής του «μείγματος» της οικονομικής πολιτικής, θεωρώντας ότι τα μέτρα που προτείνει η ΝΔ ικανοποιούν καλύτερα την καπιταλιστική ανάκαμψη και την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Σύμφωνα με πηγές από τη ΝΔ, ο Κυρ. Μητσοτάκης τόνισε την ανάγκη να υπάρξει μείωση της σκληρής φοροεισπρακτικής πολιτικής με παράλληλη τόνωση της επιχειρηματικότητας, μείωση των δαπανών και προσέλκυση ξένων επενδύσεων.
Συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ που επικαλείται το «ΑΜΠΕ», επισήμαναν πως μπορεί να υπάρξει κοινό σημείο επαφής μεταξύ ενός κεντροαριστερού και ενός κεντροδεξιού «μεταρρυθμιστή», όπως είναι οι κ. Μακρόν και Μητσοτάκης, αντίστοιχα, ενώ υπενθύμισαν πως το όνομα του σημερινού υπουργού Οικονομίας συζητείται ως υποψηφίου για τη γαλλική προεδρία το 2017.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger