Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

Χωρίς αποζημιώσεις οι πλημμυροπαθείς της Σκοπέλου

Τονίζει σε ερώτηση ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος
Εκκρεμεί η καταβολή των αποζημιώσεων στους πλημμυροπαθείς επιχειρηματίες και κάτοικους της Σκοπέλου, ενώ η τουριστική περίοδος έχει ήδη ξεκινήσει, όπως επισημαίνει σε ερώτηση ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Η ερώτηση του βουλευτή αναφέρει τα εξής:
«Μεγάλη καθυστέρηση παρατηρείται στην καταβολή αποζημιώσεων των πληγέντων κατοίκων και επιχειρηματιών της Σκοπέλου, από την καταστροφική πλημμύρα που έπληξε το νησί στις 22-23 Σεπτεμβρίου 2015, μετά και την έκδοση της υπ’ αριθμ. ΔΑ- ΕΦΚ/4356 /2015/ Α325/ 11-3- 2016 Κ.Υ.Α. με την οποία η περιοχή κηρύχτηκε πλημμυροπαθής.
Σύμφωνα με όσα ορίζει η Κ.Υ.Α., η αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Θεσσαλίας έστειλε εγκαίρως προς το υπουργείο Οικονομικών και στη Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών το συγκεντρωτικό πίνακα με τις πληγείσες περιοχές και επιχειρήσεις. Εντούτοις, η διαδικασία καταβολής των αποζημιώσεων εξακολουθεί να εκκρεμεί, ενώ ελλοχεύει ο κίνδυνος να χαθεί η φετινή τουριστική περίοδος, δεδομένου ότι έχει ήδη ξεκινήσει και το νησί ακόμη μετρά τις πληγές του.

Κατόπιν τούτων, ο βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ. ερωτά τον υπουργό να ενημερώσει για ποιο λόγο καθυστερεί η καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες της Σκοπέλου, ενώ έχουν ήδη κατατεθεί στο υπουργείο Οικονομικών και στη Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών οι πίνακες που ορίζουν τις πληγείσες περιοχές από την αρμόδια Επιτροπή της Περιφέρειας Θεσσαλίας, όπως ακριβώς ορίζει η εκδοθείσα από την 11η Μαρτίου 2016 Κ.Υ.Α. ΔΑΕΦΚ/ 4356/ 2015/ Α325» καταλήγει η ερώτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger