Τρίτη 3 Μαΐου 2016

Σοβαρά προβλήματα στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου.


Εντονος προβληματισμός στο Κ.Υ. Σκοπέλου καθώς η έλλειψη κονδυλίων οδήγησε σε ακινησία και το ασθενοφόρο
 Xωρίς σέρβις ελλείψει κονδυλίων
Σοβαρά προβλήματα με την τροφοδοσία αναλώσιμων υλικών αλλά και τη συντήρηση του εξοπλισμού και των ασθενοφόρων αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Σκοπέλου.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και στο σύγχρονο ασθενοφόρο το οποίο παραχωρήθηκε στο Κέντρο Υγείας μόλις το 2014, θα πρέπει να γίνει σέρβις, οι πληροφορίες όμως λένε, ότι αυτό ακόμη δεν έχει διεκπεραιωθεί καθώς εκκρεμεί η έγκριση από την 5η ΥΠΕ για το σχετικό κονδύλι.
 Θα πρέπει να σημειωθεί ότι «χείρα βοηθείας» υπάρχει και από το δήμο που συνδράμει είτε με αναλώσιμα υλικά, είτε με τις δημοτικές υπηρεσίες για να γίνουν συντηρήσεις και αποκαταστάσεις διαφόρων βλαβών.

Ωστόσο στο εναγώνιο αίτημα των εργαζομένων, η 5η ΥΠΕ απαντά κάντε υπομονή και ότι βρίσκονται σε εξέλιξη διαδικασίες έτσι ώστε να γίνουν εφάπαξ προμήθειες που θα λύσουν το πρόβλημα και να εγκριθούν τα κονδύλια για τις συντηρήσεις.

Προβληματισμός ενόψει καλοκαιριού
Η έναρξη της θερινής περιόδου ενεργοποιεί για μία ακόμη φορά τα αντανακλαστικά των ανθρώπων της Σκοπέλου όσον αφορά τη στελέχωση του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου με επιπλέον ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό προκειμένου να μπορεί να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες λόγω καλοκαιριού.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα που υπάρχει στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου είναι η έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, ενώ όσον αφορά το κτιριολογικό, τα πράγματα δεν είναι ρόδινα, αφού το κτίριο είναι παλιό και διόλου λειτουργικό προκειμένου να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των γηγενών αλλά και των επισκεπτών που τους καλοκαιρινούς μήνες βρίσκονται στο νησί. Χάρη στο φιλότιμο των ίδιων των κατοίκων και επαγγελματιών του νησιού το τελευταίο διάστημα έγιναν τεχνικές παρεμβάσεις και επιδιορθώσεις ωστόσο αποτελούν μόνο «ασπιρίνες».
Τις υπηρεσίες υγείας στο νησί αυτή την χρονική περίοδο παρέχουν μόνο ένας παθολόγος, επίσης ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας και δύο αγροτικοί γιατροί, εκ των οποίων ο ένας καλύπτει και την Αλόννησο. Οι κάτοικοι του νησιού έχουν επανειλημμένως ζητήσει την πρόληψη μόνιμου Παιδιάτρου καθώς και παθολόγων για Σκόπελο, για Γλώσσα και για την Αλόννησο καθώς επίσης και επιπλέον ακτινολόγου, αλλά και να λειτουργήσουν ξανά τα ιατρεία ειδικοτήτων με τακτική έλευση γιατρών από το νοσοκομείο του Βόλου και να θεσπιστούν κίνητρα μισθολογικά για τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό που υπηρετούν στα νησιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger