Σάββατο 14 Μαΐου 2016

Στις ΗΠΑ ο υπουργός Επικρατείας για παζάρια σχετικά με το χρέος

Στους υπερατλαντικούς συμμάχους της προσφεύγει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, για να ενισχύσει τη θέση της στα παζάρια για τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους, που βρίσκεται εξολοκλήρου στα χέρια των Ευρωπαίων εταίρων της.
Στην Ουάσιγκτον όπου βρίσκεται, ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, συναντήθηκε με τον υφυπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Nathan Sheets, και σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, «συζήτησαν για την ανάγκη αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, η οποία -όπως συμφώνησαν- δεν πρέπει να καθυστερήσει».
Στην ίδια συνάντηση, ο Έλληνας υπουργός εξέφρασε επίσης ικανοποίηση  για τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, Jack Lew, πως «τώρα είναι η ώρα να συζητηθεί η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους».

Παράλληλα, ο Ν. Παππάς διαβεβαίωσε τον Αμερικάνο υφυπουργό Οικονομικών  ότι «η Ελλάδα υλοποιεί πλήρως τη συμφωνία του περασμένου καλοκαιριού», για να εισπράξει από τον αξιωματούχο των ΗΠΑ την υπόμνηση ότι «τυχόν επανάληψη της ελληνικής κρίσης δεν θα αποτελούσε καλό νέο για την παγκόσμια οικονομία και τη γεωπολιτική σταθερότητα, ιδιαίτερα ενόψει της ψηφοφορίας για το "Brexit"».
Μιλώντας εξάλλου σε εκδήλωση που διοργάνωσε στην Ουάσιγκτον το European Institute, με θέμα την κρίση στην Ελλάδα, ο Ν. Παππάς είπε ότι «στόχος μας είναι τόσο η εξυπηρέτηση όσο και η ελάφρυνση του χρέους, αλλά υπό την προϋπόθεση ότι η οικονομία στέκεται στα πόδια της».
Στην ίδια ομιλία, διαβεβαίωσε το ακροατήριο για την πρόθεση και την ικανότητα του ΣΥΡΙΖΑ να ενσωματώνει λαϊκές αντιδράσεις στη βάρβαρη πολιτική του, λέγοντας ότι «δεν υπάρχει σήμερα η μεγάλη κοινωνική αναταραχή των προηγούμενων ετών (...) Αν υπήρχε κοινωνική αναταραχή, αυτή θα αντανακλούσε στις ψηφοφορίες στο Κοινοβούλιο»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger