Τρίτη 24 Μαΐου 2016

“Δεν τηρούν τις υποσχέσεις για τη Σκόπελο” Ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστου Μπουκώρου με αφορμή τον αποκλεισμό του νησιού από την απαλλαγή ΕΝΦΙΑ


ΜΠΟΥΚΩΡΟΣ 5
Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος, ζητώντας διευκρινίσεις αναφορικά με την εξαίρεση των πληγέντων της Σκοπέλου από τη διάταξη απαλλαγής ΕΝΦΙΑ.
Η ερώτηση έχει ως εξής: «Εκτός διάταξης απαλλαγής από τον ΕΝΦΙΑ για το οικονομικό έτος 2015-2016 μένουν οι πληγέντες κάτοικοι και επιχειρηματίες της Σκοπέλου. Παρά τις υποσχέσεις του Υπουργείου ότι οι πλημμυροπαθείς του νησιού θα διευκολυνθούν ως προς τις φοροδοτικές τους υποχρεώσεις, εντούτοις, τίθενται εκτός διάταξης, τη στιγμή που με τροπολογία απαλλάσσονται σεισμόπληκτοι άλλων νησιωτικών περιοχών.

Η απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ για το έτος 2015-2016 είναι ένα απολύτως δικαιολογημένο αίτημα των κατοίκων της Σκοπέλου, δεδομένου ότι εξακολουθούν και βρίσκονται εν αναμονή της καταβολής των αποζημιώσεων και ενώ ταυτόχρονα προσπαθούν να ορθοποδήσουν, με πολύ μεγάλη δυσκολία.
Κατόπιν τούτων,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1)Για ποιο λόγο εξαιρέθηκε η περίπτωση των πληγέντων της Σκοπέλου από τη διάταξη απαλλαγής ΕΝΦΙΑ, ενώ έχουν ενταχθεί περιπτώσεις σεισμόπληκτων άλλων νησιωτικών περιοχών;» καταλήγει η ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger