Ρωσικό ΥΠΕΞ : « Η ανάπτυξη στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη είναι το «νέο Βήμα» για να επιδεινωθεί η περιφερειακή ασφάλεια»

Η επιστροφή αμερικανικών πάνοπλων στρατιωτικών σχηματισμών στην Ευρώπη, αφορούν έναν κυοφορούμενο νέο «ψυχρό πόλεμο» ο οποίος έχει μια μεγάλη προοπτική να γίνει σύντομα « θερμός».
Αυτό το επιβεβαιώνει και ο απεσταλμένος της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ Αλεξάντερ Γκρούσκο , ο οποίος  δήλωσε ότι το σχέδιο του ΝΑΤΟ να αναπτύξει τέσσερις Ταξιαρχίες στην Ανατολική Ευρώπη είναι ένα νέο βήμα για την επιδείνωση του επιπέδου ασφάλειας στην Ευρώπη και της επιδείνωσης της περιφερειακής ασφάλειας», σύμφωνα με δημοσίευμα.
Τα λέει όλα με μια ανακοίνωση ο Ρώσος αξιωματούχος, προδικάζοντας «εξελίξεις» με την μορφή στρατιωτικών μέτρων τόσο στην ευρωπαϊκή περιοχή όσο και σε περιοχές και σημεία πλησίον των ακτών των ΗΠΑ.


Οι Ρώσοι δεν «χωνεύουν» με τίποτα την περίπτωση να δουν ξανά γερμανικές στολές στην Βαλτική,  περιοχή μετά από 71 χρόνια και θυσίες τόσων εκατομμυρίων Σοβιετικών στρατιωτών.
Μάλιστα σε πολλά δημοσιεύματα και κοινωνικά δίκτυα στηλιτεύεται η «προδοτική» όπως την χαρακτηρίζουν στάση των χωρών αυτών,  τόσο με τους Ναζί  , όσο και με την Γερμανία και το ΝΑΤΟ σήμερα.
Τον περασμένο μήνα, η εφημερίδα Wall Street Journal ανέφερε ότι η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι Ηνωμένες Πολιτείες ετοιμάζονται να αναπτύξουν τέσσερις ταξιαρχίες με  περίπου 4.000 στρατιώτες  στις χώρες της Βαλτικής σε αντιστάθμισμα της «τρομερής»  ρωσικής πυραυλικής  απειλής.
«Αυτό είναι ένα νέο βήμα για την επιδείνωση του επιπέδου ασφάλειας στην Ευρώπη και την επιδείνωση της περιφερειακής ασφάλειας», δήλωσε ο Α. Γκρούσκο  κατά τη διάρκεια μιας συνεντεύξεως, απαντώντας όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει την πιθανή ανάπτυξη των στρατιωτικών σχηματισμών του ΝΑΤΟ.
Από το 2014, η συμμαχία έχει «χτίσει» μεθοδικά  την στρατιωτική παρουσία της στην Ευρώπη, ιδιαίτερα στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης που συνορεύουν με τη Ρωσία, χρησιμοποιώντας την υποτιθέμενη ρωσική απειλή και στην ανατολική σύγκρουση Ουκρανία, ως πρόσχημα.
Η Ρωσία έχει πολλές φορές προειδοποιήσει το ΝΑΤΟ ότι οι προκλητικές ενέργειες του  μπορεί να βλάψουν  την περιφερειακή και την παγκόσμια σταθερότητα, αλλά μια φορά θα «κινηθούν» και θα είναι η τελευταία.