Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Μικροναυπηγική στην Σκοπελο Ξεχωρίζει το εργαστήριο του Γιάννη Μπουνταλά...δειτε φωτο


Το επάγγελμα του είναι Ναυπηγός, κατασκευαστής μοντέλων πλοίων. Μπορείτε να τον επισκεφθείτε στο εργαστήρι του στον Περιφερειακό δρόμο της Σκοπέλου, να θαυμάσετε τα έργα του, ή ακόμα και να αγοράσετε ένα από τα υπέροχα καράβια του. Ο Τριαντάφυλλος Μττουνταλάς γεννήθηκε στη Σκόπελο το 1927. Κατάγεται από οικογένεια καραβομαραγκών και ναυπηγών που η τέχνη τους περνάει από γενιά σε γενιά. Ο προπάππους του ήταν καλός αρχιμάστορας στην Κωστάντζα στη Μαύρη Θάλασσα που ήταν και η πατρίδα του, είχε δύο ταρσανάδες, εκεί έναν στην Κωστάντζα κι έναν στη Βραίλα και έφτιαχνε πολλά καράβια. Ο παππούς του ήταν κι αυτός καλός ναυπηγός. Ο πατέρας του είχε πάει στην Αμερική όπου έκανε δικό του ναυπηγείο κι αργότερα γύρισε στη Σκόπελο
και συνέχισε δουλεύοντας στους ταρσανάδες, παίρνοντας μαζί του και τον γιο του τον Τριαντάφυλλο και από πολύ μικρός, μόλις 15 χρονών έμαθε και αγάπησε την τέχνη αν και η οικογένεια τον προόριζε για ιερέα. Όταν πια άρχισαν να κλείνουν ένας - ένας οι ταρσανάδες στη Σκόπελο, και τα ξύλινα πλεούμενα να τα διαδέχονται τα σιδερένια που ήταν πιο φτηνά και πιο εύκολα στην κατασκευή, ο Τριαντάφυλλος στρέφεται στην μικροναυπηγική. Όλα τα ομοιώματα καραβιών είναι με ακρίβεια κατασκευασμένα, πιστά αντίγραφα των μεγάλων που επιπλέουν ακόμα και μέσα στη θάλασσα. Η κατασκευή και η δημιουργία ενός τέτοιου πιστού ομοιώματος καραβιού, διαρκεί από 8 μήνες και πάνω. Την τέχνη και την παράδοση τη συνεχίζουν ο Γιάννης Μπουνταλάς και η Ουρανία, τα παιδιά του Τριαντάφυλλου.





Τον Τριαντάφυλλο Μπουνταλά και τα παιδιά του μπορείτε να τον επισκεφτείτε στο εργαστήρι τους, που είναι στον Περιφερειακό δρόμο της Σκοπέλου, να θαυμάσετε τα έργα τους ή ακόμα και να αγοράσετε μετά από παραγγελία βέβαια ένα από τα υπέροχα ομοιώματα καραβιών που ξεκινούν από 1,20 μέτρα και φτάνουν τα 3.70μ. Το τηλέφωνο του εργαστηρίου τους είναι: 2424023755 και 2424024323.
Μπουνταλάς Μικροναυπηγική τέχνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger