Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

ΑΜΕΑ ΝΟΜΟΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΟΡΟΙΔΙΑ

Εδώ είμαστε και πάλι, με το θέμα της «νομοθεσίας» που αφορά τα Άτομα Με Αναπηρίες και Χρόνιες Παθήσεις, και την ταλαιπωρία που περνούν από την «ερμηνεία και εφαρμογή» των νόμων από τις διάφορες υπηρεσίες!
Όπως έχω ξαναγράψει, και μάλιστα πρόσφατα, όταν κάποιος περιμένει να περάσει από ΚΕΠΑ, υφίσταται κάποιες «καθυστερήσεις και διακοπές», όπως για παράδειγμα ο χρόνος αναμονής προκειμένου να περάσει επιτροπή, η διακοπή του επιδόματος η της αναπηρικής σύνταξης που παίρνει, η διακοπή της Ασφαλιστικής Ικανότητας, κλπ. 
Πάρα πολλά άτομα, ΖΟΥΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από τις αναπηρικές συντάξεις και τα επιδόματα τους μιας και στερούνται των όποιων άλλων εσόδων, κάτι που σημαίνει πως δεν μπορούν να κάνουν ούτε στιγμή χωρίς αυτά, πόσο δε μάλλον, για μήνες, μέχρι να περάσουν επιτροπές, να βγουν οι αποφάσεις, αν χρειαστεί να πάνε σε δευτεροβάθμια επιτροπή , κλπ.
Το … «κράτος», έβγαλε λοιπόν έναν νόμο, προκειμένου να παραταθεί για ένα εξάμηνο η καταβολή των Αναπηρικών προνοιακων και εξωιδρυματικών επιδομάτων, και των συντάξεων, των ατόμων που βρίσκονται σε ΑΝΑΜΟΝΗ για ΚΕΠΑ….
Νόμο, που τον χαρακτήρισαν σαν «ανακούφισης των ΑΜΕΑ».

Και προσέξτε τώρα τι γίνεται, τι καταγγέλλουν ασθενείς με αναπηρίες και χρόνιες παθήσεις!
Όταν λοιπόν είσαι στην ΑΝΑΜΟΝΗ, και περιμένεις εσύ ο δόλιος να παραταθεί για ένα εξάμηνο η σύνταξη η το επίδομα σου, ΤΖΑΜΠΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ!
Θα πρέπει (όπως μου είπαν αρκετοί ανάπηροι), να κάνεις ΕΣΥ αίτηση στο αρμόδιο κατάστημα του Ασφαληστρικού σου φορέα για την παράταση την εξάμηνη, και να προσκομίσεις, την ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΚΕΠΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕΣ.
Το διαβάσατε Συνέλληνες;
Άλλο ένα τέχνασμα, για να μην πληρώσει αυτό το κράτος ΚΛΕΦΤΗΣ και να αφήσει χωρίς χρήματα τα Άτομα Με Αναπηρίες και χρόνιες παθήσεις.
Υπάρχουν τα έγγραφα με απαντήσεις σε ερωτήματα ασθενών για το Αν παραταθεί το επίδομα τους τώρα που περιμένουν να περάσουν ΚΕΠΑ, και η απάντηση από το ταμείο είναι….
«ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΛΟΓΟ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΟΤΙ Η ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΟΤΑΝ ΒΓΕΙ ΝΕΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΙΚΑ – ΕΤΑΜ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.
ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΤΕ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΑΣ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΕΡΙ ΜΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ»…
Αυτό είναι ΕΝΑ ΜΟΝΟ παράδειγμα……
Την ξέρετε κύριοι των υπηρεσιών αυτή την απάντηση ε;
Την έχετε στείλει σε ένα σωρό ασθενείς, και φωτογραφίζει τα χάλια σας και την πρόθεση σας ΜΗΝ ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΕ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ.
Συνέλληνες, κάτι που θα γινόταν αυτόματα να μπει η παράταση δηλαδή σε εκείνους που περιμένουν την επιτροπή, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ, αλλά μπήκε στο γρανάζι της γραφειοκρατίας, και ένας Θεός ξέρει πότε και ΑΝ θα βγει από εκεί.
Και βρε ΠΥΡΟΒΟΛΗΜΕΝΟΙ, αν ο ασθενής είχε την απόφαση της επιτροπής την καινούργια, θα σας ρωτούσε για την παράταση του επιδόματος του μέχρι να περάσει ΚΕΠΑ;
ΑΕΙ ΣΤ’ ΑΝΑΘΕΜΑ ΠΙΑ!
Και επειδή όπως έγραψα πιο πάνω, είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ οι περιπτώσεις που σταμάτησε η καταβολή συντάξεων και επιδομάτων, έμαθα χθες, πως κάποιος Συνέλληνας πήγε σε κάποιο κατάστημα του ΙΚΑ για να ρωτήσει για την εξάμηνη παράταση, του είπαν αυτό το τρελό για την απόφαση της επιτροπής, πηρέ τον δικηγόρο του, και ΕΤΡΕΧΑΝ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΦΤΑΝΑΝ.
Τελικά, ΠΗΡΕ την παράταση, και μάλιστα η δουλειά του τελείωσε σε χρόνο μηδέν. Τώρα περιμένει να περάσει Επιτροπή.
Επειδή λοιπόν το χαρακτηριστικό του κράτους είναι η ΑΠΑΝΘΡΩΠΙΑ ΚΑΙ Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ στα Άτομα Με Αναπηρίες και Χρόνιες Παθήσεις, και κάνει ότι μπορεί για να τυραννά αυτές τις ευαίσθητες κατηγορίες πολιτών, οι ενδιαφερόμενοι αποφάσισαν (και καλά θα κάνουν γιατί ως εδώ η κοροϊδία) να στείλουν, και να στέλνουν και στο μέλλον, ΟΛΟΥΣ εκείνους που τους ταλαιπωρούν, που ΔΕΝ εφαρμόζουν την νομοθεσία, που ΣΚΟΠΙΜΑ κατόπιν εντολών καθυστερούν στη δικαιοσύνη.
ΗΔΗ αυτό έχει συμβεί, και όπως ενημερώθηκα από εκπροσώπους αναπήρων αλλά και από νομικούς που πήραν εντολή από Άτομα Με Αναπηρίες και Χρόνιες Παθήσεις, πως οι υπεύθυνοι θα διωχτούν μέχρι να πατήσουν μαύρο χιόνι.
Και μην ελπίζουν ορισμένοι στην «αποχή» των δικηγόρων.
Ξέρουμε τι λέω και για ποιους χτυπά η καμπάνα ε;
Θα επανέλθω.

Βασίλης Τσούγκαρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger