Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Αποκαλύπτεται όλο το σάπιο σύστημα Μπέου «Έδωσε» στην αστυνομία ως εκβιαστή τον πρώην συνεργάτη του, ιδιοκτήτη ραδιοφωνικού σταθμού που τον υποστήριξε προεκλογικά


ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΠΕΟΣ
Έναν πρώην συνεργάτη του Αχιλλέα Μπέου, συνέλαβε η Ασφάλεια Βόλου μετά από καταγγελία του, εν αργία, Δημάρχου Βόλου ότι τον εκβίασε. Όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από καταγγελία του Αχιλλέα Μπέου, σύμφωνα με την οποία ο 49χρονος δράστης απαιτούσε να λαμβάνει μηνιαίως το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ, προκειμένου να σταματήσει την καταγγελτική και δυσφημιστική συμπεριφορά σε βάρος του.

Σε προκαθορισμένη συνάντηση σήμερα σε κεντρικό ξενοδοχείο του Βόλου, ο κ. Μπέος παρέδωσε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 500 ευρώ στον 49χρονο, ο όποιος συνελήφθη αμέσως μετά την παραλαβή του ποσού. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.
Οι σχέσεις των εμπλεκομένων
Η εφημερίδα που εξέδιδε ο συλληφθείς και εκθείαζε τον Αχιλλέα Μπέο. Το πρωτοσέλιδο του πρώτου φύλλου μετά την εκλογική νίκη του κ. Μπέου στις 31/5/14.
Η εφημερίδα που εξέδιδε ο συλληφθείς και εκθείαζε τον Αχιλλέα Μπέο. Το πρωτοσέλιδο του πρώτου φύλλου μετά την εκλογική νίκη του κ. Μπέου στις 31/5/14.
Σεισμό προκάλεσε η πληροφορία που «έσκασε» το πρωί στα δημοσιογραφικά γραφεία και στην πόλη του Βόλου, ότι συνελήφθη ιδιοκτήτης ΜΜΕ για εκβιασμό του Αχιλλέα Μπέου. Εντύπωση ωστόσο προκάλεσε το γεγονός ότι ο συλληφθείς ήταν ο βασικός υποστηρικτής, ως ιδιοκτήτης Μέσων Ενημέρωσης, του Αχιλλέα Μπέου κατά την προεκλογική περίοδο ενόψει των εκλογών του Μαΐου του 2014. Στον ραδιοφωνικό σταθμό μάλιστα ιδιοκτήτης του οποίου είναι ο συλληφθείς εργαζόταν μέχρι πρότινος και ο στενός συνεργάτης του Αχιλλέα Μπέου που εκτελεί καθήκοντα υπεύθυνου Γραφείου Τύπου του Δήμου Βόλου Γιώργος Πολίτσης και σύσσωμοι τότε προπαγάνδιζαν υπέρ του κ. Μπέου. Σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν τους δύο βασικούς πρωταγωνιστές της ιστορίας, οι σχέσεις του φερόμενου ως δράστη του εκβιασμού αλλά και του Αχιλλέα Μπέου ήταν πολύ φιλικές, όταν ουσιαστικά άρχισε να «φουντώνει» ο προεκλογικός αγώνας για τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ο δράστης τον υποστήριζε μέσω των ΜΜΕ του αλλά και τον ακολουθούσε πιστά στις περιοδείες του στις διάφορες γειτονιές του Βόλου. Η εφημερίδα μάλιστα που εξέδιδε προεκλογικά ο δράστης και που επιμελούνταν δημοσιογραφικά ο υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου του Δήμου Βόλου Γιώργος Πολίτσης παρουσίαζε με πηχυαίους τίτλους την θριαμβευτική νίκη του Αχιλλέα Μπέου στις εκλογές, ενώ είχε χρηματοδοτήσει και δημοσκόπηση (κάτι που ελάχιστα επαρχιακά ΜΜΕ αντέχουν οικονομικά να το κάνουν) σχετικά με εκλογές, πληρώνοντας το ποσό των 5.000 ευρώ.
Το πρώτο διάστημα μετά την εκλογή του Αχιλλέα Μπέου ως δημάρχου Βόλου, μπαινόβγαινε με άνεση στο γραφείο του δημάρχου, ενώ μέσω της εκπομπής του αλλά και γενικότερα μέσω του ραδιοφωνικού του σταθμού απηχούσε τις απόψεις του κ. Μπέου, επιτιθέμενος συχνά-πυκνά και κατά δημοσιογράφων τους οποίους χαρακτήριζε και αυτός «δημοσιογραφικά σκουπίδια».Από την πλευρά του ο κ.Μπέος είχε την άνεση να μιλάει στον συγκεκριμένο σταθμό όποτε ήθελε και να απαντά στους πολιτικούς του αντιπάλους αλλά και στους δημοσιογράφους που του ασκούσαν κριτική.
Η κριτική κατά Μπέου και οι απειλές του δεύτερου κατά του δράστη
Άγνωστοι είναι οι λόγοι που οι σχέσεις των δύο ανδρών κάποια στιγμή διαταράχθηκαν με αποτέλεσμα ο μεν ιδιοκτήτης του ραδιοφωνικού σταθμού να ασκεί καθημερινά δριμεία κριτική κατά του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου και ο δεύτερος, σύμφωνα με καταγγελίες του «μιντιάρχη» να τον απειλεί τηλεφωνικά. Κατατάσσοντάς τον και αυτόν τελικά στην κατηγορία των «δημοσιογραφικών σκουπιδιών» . Μάλιστα όπως έχει ισχυριστεί στο παρελθόν ο δράστης της υπόθεσης του εκβιασμού, κάποια από τα απειλητικά τηλεφωνήματα που δέχθηκε από τον κ. Μπέο είναι καταγεγραμμένα και τα προσκόμισε στη δικαιοσύνη ζητώντας την προστασία της πολιτείας. Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή πριν από λίγο καιρό είχε δηλώσει ότι φοβάται για την σωματική του ακεραιότητα αλλά και αυτή της οικογένειάς του.
Η περιπλοκότητα της υπόθεσης είναι τέτοια που κάθε άλλο παρά σε ασφαλή συμπεράσματα οδηγεί, αυτό το ρόλο από σήμερα τον έχει αναλάβει άλλωστε η ελληνική αστυνομία και η ελληνική δικαιοσύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger