Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Στις εκδηλώσεις μνήμης στην μάχη της Ματαράγκα η Μαρίνα Χρυσοβελώνη


ΜΑΤΑΡΑΓΚΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 21-3-2016
Η υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μαρίνα Χρυσοβελώνη, παραβρέθηκε τη Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016 ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης στις εκδηλώσεις μνήμης για την απελευθέρωση από τους Τούρκους της μάχης της Ματαράγκας Καρδίτσας.
Συγκεκριμένα η κ. Χρυσοβελώνη παρέστη στη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Ματαράγκας Καρδίτσας και στη συνέχεια στην επιμνημόσυνη δέηση στο ηρώο στην κεντρική πλατεία της Ματαράγκας, όπου κατέθεσε στεφάνι εις μνήμη των αγωνιστών που έχασαν τη ζωή τους για την ελευθερία.

Η κ. Χρυσοβελώνη μετά το πέρας της τελετής δήλωσε: «Η επέτειος της τελευταίας μάχης της Θεσσαλικής επανάστασης του 1878, για την απελευθέρωση από τους Τούρκους, η μάχη της Ματαράγκας, αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους σταθμούς στην ιστορία της πατρίδας μας. Η σημαντική νίκη των ελάχιστων Ελλήνων μαζί με τις υπόλοιπες νίκες της επαναστάσεως του 1878, ήταν η απαρχή των εξελίξεων που οδήγησαν στην απελευθέρωση της Θεσσαλίας το 1881.Τιμούμε και φέτος τους ήρωες αυτούς, οι οποίοι έγραψαν χρυσές σελίδες στην ιστορία μας και διδασκόμαστε από αυτούς την πίστη στα ιδανικά και τις αξίες του έθνους μας. Σήμερα όπως και τότε οι Έλληνες αντιμετωπίζουμε μία ιστορική πρόκληση: Να αγωνιστούμε για την ασφάλεια και την ευημερία του τόπου μας. Αυτό επιβάλλει η ιστορία μας , η οποία έχει αποδείξει ότι οι Έλληνες με τεράστια δύναμη ψυχής και ισχυρό αίσθημα ευθύνης προασπίζουμε το συμφέρον της πατρίδας μας και δεν θα επιστρέψουμε σε κανέναν να θέσει σε αμφισβήτηση την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας».
Παράλληλα η υφυπουργός παρέστη την Κυριακή 20 Μαρτίου στην Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου για την εορτή της Ορθοδοξίας και στη συνέχεια στη λιτάνευση των Ιερών Εικόνων στον περίβολο του ναού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger