Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

Μαζικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη για αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και κατά του ιμπεριαλισμού

Από τη συγκέντρωση στο Άγαλμα ΒενιζέλουΑπό τη συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου
Με σύνθημα «Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις πολεμικές επιχειρήσεις ΝΑΤΟ - ΕΕ» πραγματοποιείται αυτή την ώρα μαζικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη ύστερα από κάλεσμα της Κομματικής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.
Αυτή την ώρα πραγματοποιείται πορεία στους δρόμους της πόλης με το σύνθημα «Έλληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι» να δονεί την ατμόσφαιρα.
Στη συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου μίλησε ο Γρηγόρης Κλιγκόπουλος μέλος του Γραφείου Περιοχής της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Αναφέρθηκε στο εντεινόμενο δράμα των εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων, των θυμάτων του ιμπεριαλιστικού πολέμου, που φεύγουν από την χώρα τους και τα σπίτια τους για να γλιτώσουν από τους βομβαρδισμούς, ενώ σημείωσε ότι «περισσεύει αυτές τις μέρες στις δηλώσεις της κυβέρνησης, της ΝΔ και των υπόλοιπων αστικών κομμάτων το ψέμα και η υποκρισία για την εκρηκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Περίσσεψαν τα κροκοδείλια δάκρυα για τους πρόσφυγες, από αυτούς τους ίδιους που έχουν ευθύνη, που έβαλαν το χεράκι τους και τις υπογραφές τους, που υπηρετήσαν και υπηρετούν την πολιτική αυτή που δημιούργησε και δημιουργεί το πρόβλημα».
Χαρακτήρισε προκλητική την ψευτοαντιπαράθεση του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ και των υπόλοιπων αστικών κομμάτων γύρω από το Προσφυγικό, προσθέτοντας ότι είναι «είναι προκλητική η στάση της κυβέρνησης η οποία κάνει πως δεν γνωρίζει ποια είναι η αιτία των προσφυγικών ροών και ισχυρίζεται ότι το πρόβλημα δημιουργείται επειδή δεν υλοποιούνται οι αποφάσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.
Είναι προκλητική η ΝΔ και οι υπόλοιποι που επικαλούνται και αυτοί κάνοντας την στρουθοκάμηλο, πως το πρόβλημα δημιουργείται λόγω της ανικανότητας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ότι δημιουργείται επειδή η κυβέρνηση λέει κάλεσε τους πρόσφυγες να περάσουν από την Ελλάδα».
Ο Γρ. Κλιγκόπουλος σημείωσε ότι «ανταγωνίζονται μεταξύ τους για το ποιος είναι ο καλύτερος διαχειριστής, την ώρα που συμφωνούν στην υλοποίηση αυτής της πολιτικής, την υπηρετήση αυτού του συστήματος που γεννά τους πολέμους, τις κρίσεις και την φτώχεια. Ανταγωνίζονται μεταξύ τους για το ποιος είναι ο καλύτερος διαχειριστής την ώρα που υποστηρίζουν όλοι μαζί την υλοποίηση των αποφάσεων της ΕΕ και του ΝΑΤΟ που ευθύνονται για τον εγκλωβισμό χιλιάδων ψυχών στην Ελλάδα. Κρύβουν συνειδητά την πραγματική αιτία της προσφυγιάς, για να σώσουν το βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα που υπηρετούν, για να θολώσουν τα νερά στα ματιά των εργαζομένων, του φτωχού λαού και της νεολαίας ώστε να μην δουν την πραγματική αιτία του προβλήματος.
Η πραγματική αλήθεια, η μοναδική αλήθεια, είναι ότι κανένας άνθρωπος δεν θέλει να φύγει από τον τόπο που γεννήθηκε και ζει την οικογένεια του, δεν φεύγει από τον τόπο του για να λιαστεί στην πλατεία Βικτωρίας. Φεύγει γιατί είναι θύμα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων».
Ο Γρ. Κλιγκόπουλος τόνισε ότι «η παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και η συμμετοχή της χώρας μας σε αυτό, η συμμετοχή μας στην ΕΕ, οι λυκοσυμμαχίες του κεφαλαίου δεν είναι παράγοντας ειρήνης και ασφάλειας για τη χώρα μας, αλλά παράγοντας ανοιχτής αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων» και κάλεσε σε ένταση της πάλης ενάντια στους πολέμους και τις επεμβάσεις στην περιοχή, ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτούς τους πολέμους που δημιουργούν μόνο περισσότερους ξεριζωμένους. «Ταυτόχρονα να δυναμώσει και να πολλαπλασιαστεί ακόμα περισσότερο η αλληλεγγύη, με τη συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, μέσα από τα εργατικά σωματεία και τις λαϊκές επιτροπές, τους φοιτητικούς σπουδαστικούς συλλόγους, τους συλλόγους γυναικών και τις μαθητικές κοινότητες. Να δυναμώσει το ρεύμα της αλληλεγγύης προς τα ταξικά μας αδέρφια που δοκιμάζονται από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Κανένας εργαζόμενος, νέος, άνεργος δεν πρέπει να συμβιβαστεί με την εικόνα των πνιγμένων παιδιών. Να μην συνηθίσει τις εικόνες αυτές στις οποίες αποτυπώνεται η βαρβαρότητα του καπιταλιστικού συστήματος». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger