Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

Στην 38η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στο Βελιγράδι Σερβίας η Περιφέρεια Θεσσαλίας


???????????????????????????????
Στην 38η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού, που πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι Σερβίας και στο εκθεσιακό κέντρο Sajam, από 17-21 Φεβρουαρίου 2016, συμμετείχε η Περιφέρεια Θεσσαλίας συνεχίζοντας με επιτυχία το στοχευμένο πρόγραμμα προβολής στο εξωτερικό. Επικεφαλής της αποστολής ήταν ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Βασίλης Αναγνωστόπουλος και τα στελέχη της ΠΕ Καρδίτσας κ. Μαρία Αγγελούση και της ΠΕ Μαγνησίας κ. Λίτσα Θεοδωροπούλου.

Η ΄IFT 2016΄ αποτελεί τη μεγαλύτερη και σημαντικότερη τουριστική έκθεση των Βαλκανίων συγκεντρώνοντας πολύ μεγάλη συμμετοχή από tour operator όλων των βαλκανικών χωρών. Η έκθεση πραγματοποιείται με τη συμμετοχή περισσότερων από 800 εκθετών από τουλάχιστον 40 χώρες και την παρακολουθούν περισσότεροι από 50.000 επισκέπτες. Η Περιφέρεια συμμετείχε ως συνεκθέτης στο περίπτερο του ΕΟΤ υλοποιώντας το Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής 2016, με μια πιο ενεργητική προσέγγιση των εκθέσεων, δίνοντας έμφαση στις διαπροσωπικές επαφές και στην υλοποίηση παράλληλων εκδηλώσεων. Σημειώνεται ότι η τουριστική αγορά της Σερβίας αποτελεί αγορά στόχο για τον ελληνικό τουρισμό και μια παραδοσιακή αγορά για τη Θεσσαλία.
Στην αποστολή είχαν σημαντικά αισθητή παρουσία φορείς και επαγγελματίες τουρισμού από όλη τη Θεσσαλία, ανταποκρινόμενοι θετικά στην πρόσκληση της Περιφέρειας με ουσιαστική ενίσχυση του Θεσσαλικού περίπτερου.
Η επισκεψιμότητα του θεσσαλικού περίπτερου ήταν πολύ μεγάλη, με το ενδιαφέρον των επισκεπτών για τις θάλασσες της περιοχής μας αλλά και τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού (αρχαιολογικά μνημεία, θρησκευτικός τουρισμός, ιαματικός τουρισμός). Μεταξύ αυτών και ο Πρέσβης της Ελλάδας στη Σερβία κ. Κωνσταντίνος Οικονομίδης, ο εμπορικός ακόλουθος κ. Λάμπης Κουναλάκης, η γενική γραμματέας Εμπορίου κ. Κατερίνα Τσουνάκου, ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Επιχειρηματιών στη Σερβία κ. Βασίλειος Κακαγιώτης, ο περιφερειάρχης Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Ιονίων Νήσων κ. Σπύρος Γαλιατσάτος, ο αντιδήμαρχος Σερρών κ. Παναγιώτης Γρηγοριάδης, τουριστικοί αντιπρόσωποι από Σλοβενία, Μαυροβούνιο, Σερβία, Σουηδία, Ιράν, Ρωσία κλπ.
Αντιπροσωπευτικά τοπικά προϊόντα που μεταφέρθηκαν από την Ελλάδα, προσφέρονταν καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης, ενώ το Σάββατο 20/02/2016 παρατέθηκε catering, το οποίο ήταν προσφορά του Σεφ Μπέλιου Δημήτρη- Art Deco Catering, και των συνεργατών του Στέβα Ραντοσάβλιεβιτς σεφ, Μαραγκάκη Αντώνη βοηθό και Στανισλάβα Μπέκα διερμηνέα. Η πληθώρα και η ποικιλία των γεύσεων και των εδεσμάτων ενθουσίασε τους επισκέπτες του περιπτέρου μας οι οποίοι απήλαυσαν γεύσεις της μοναδικής γαστρονομίας της Θεσσαλικής γης.
Διενεργήθηκαν πολλές επαφές μεταξύ επισκεπτών και εκθετών, αναλύθηκαν και απαντήθηκαν αρκετά ερωτήματα και το ποσοστό σύναψης επαγγελματικών συναντήσεων ήταν ομολογουμένως ευρύ. Επιπλέον ενδιαφέρον έδειξαν αρκετοί εξ αυτών για την υγειονομική κάλυψη και προσφορά υγείας, από Δημόσιους αλλά και Ιδιωτικούς υγειονομικούς σχηματισμούς που εδράζονται στη Θεσσαλία.
Ενδιαφέρον ομοίως εκδηλώθηκε και για τα πολιτικά αεροδρόμια Νέας Αγχιάλου και Σκιάθου και την δυνατότητα περαιτέρω αξιοποίησής τους με πτήσεις charters. Διαφαίνεται μία αύξηση των ξένων προτιμήσεων με προορισμό την Ελλάδα έναντι άλλων χωρών, γεγονός που θα πρέπει να εντείνει την προσπάθεια των εκπροσώπων Τουριστικής βιομηχανίας μας, με επιπλέον διεισδυτικότητα σε αυτόν τον τομέα.
Σημαντικές συναντήσεις Β2Β πραγματοποιήθηκαν από τον κ. Βασίλη Αναγνωστόπουλο με τον Πρέσβη της Ελλάδας στη Σερβία κ. Κωνσταντίνο Οικονομίδη, τον εμπορικό ακόλουθο κ. Λάμπη Κουναλάκη, με την γενική γραμματέα Εμπορίου κ. Κατερίνα Τσουνάκου, με τους αντιπρόεδρο και Ταμία του Συνδέσμου Ελλήνων Επιχειρηματιών στη Σερβία κ.κ. Βασίλειου Κακαγιώτη και Ζαφείρη Λαμπαδαρίδη αντίστοιχα, με τον Σέρβο Καθηγητή Τουριστικών Επιχειρήσεων κ. Milenko Djuric, με τους οποίους συζήτησε θέματα συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού προβάλλοντας και τις εναλλακτικές μορφές, όπως ο θρησκευτικός τουρισμός καθώς εκτός από τους ιστορικούς δεσμούς, μας συνδέει και η κοινή μας Ορθόδοξη πίστη. Ενημερώθηκε για τη δράση ¨Ελληνικό Σαββατοκύριακο στο Βελιγράδι¨, που διοργανώνεται από τη δημοτική αρχή της πόλης του Βελιγραδίου, τον ΕΟΤ, τον Σύνδεσμο Ελληνικών Επιχειρήσεων Σερβίας και την Ελληνική Πρεσβεία, η οποία θα γίνει στις 14 & 15 Μαΐου 2016, δράση αφιερωμένη στην Ελλάδα για την προβολή των τουριστικών περιοχών της, της γαστρονομίας της, των παραδοσιακών της γεύσεων και της παραδοσιακής της μουσικής.
Οι επαφές του κ. Αναγνωστόπουλου συνεχίστηκαν με τουριστικούς αντιπρόσωπους από Μαυροβούνιο, Σουηδία, Ιράν και παράλληλα δόθηκε συνέντευξη σε Σερβικό τηλεοπτικό μέσο, παρουσιάζοντας στη δυναμική τουριστική αγορά της Σερβίας, τα πλεονεκτήματα και τις ομορφιές της Θεσσαλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger