Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

Σποράδες Ετοιμο το master plan



Στόχος η αξιοποίηση του λιμένα στο Λουτράκι για την υποδοχή τουριστικών σκαφών και όχι μόνο
Στόχος η αξιοποίηση του λιμένα στο Λουτράκι για την υποδοχή τουριστικών σκαφών και όχι μόνο 
Η βιωσιμότητα του λιμένα Λουτρακίου που αποτελεί ένα όραμα για το νησί της Σκοπέλου θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο του master plan που έχει ανατεθεί από το Δήμο σε ειδική εκδήλωση αύριο Δευτέρα στο Κατάστημα της Δημοτικής Κοινότητας Γλώσσας στις 12 το μεσημέρι.
Η δημιουργία σύγχρονων υποδομών στο λιμάνι του Λουτρακίου, είναι στο επίκεντρο των προτεραιοτήτων τόσο του δήμου όσο και του δημοτικού λιμενικού ταμείου

Το ύψος της μελέτης για την εκπόνηση του master plan ανήλθε σε 25.000 ευρώ, ενώ στόχος είναι να αξιοποιηθεί το Λουτράκι ως χώρος υποδοχής τουριστικών σκαφών, είτε πρόκειται για ιστιοφόρα είτε για ταχύπλοα. Η υλοποίηση του παραπάνω στόχου, εκτιμάται ότι θα ωφελήσει και τη Γλώσσα κατ’ επέκταση, η οποία είναι το επίνειο του Λουτρακίου.
Στα άμεσα σχέδια των ιθυνόντων του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου της Σκοπέλου, είναι, εφόσον το επιτρέψουν τα οικονομικά δεδομένα, να προχωρήσουν παράλληλα στην παραγγελία πλωτής εξέδρας για το Λουτράκι, η οποία θα μπορεί να «φιλοξενεί» περισσότερα σκάφη, σε σχέση με την ήδη υπάρχουσα.
Σύμφωνα με τη φιλοσοφία του δημάρχου Σκοπέλου και προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου του νησιού, Γιώργου Μιχελή, στόχος είναι «να αξιοποιηθεί το Λουτράκι ως χώρος υποδοχής τουριστικών σκαφών, είτε πρόκειται για ιστιοφόρα είτε για ταχύπλοα». Η υλοποίηση του παραπάνω στόχου, εκτιμάται ότι θα ωφελήσει και τη Γλώσσα κατ’ επέκταση, η οποία είναι το επίνειο του Λουτρακίου.
Η εκπόνηση του master plan αποτελεί το πρώτο ουσιαστικό βήμα στο δρόμο για την υλοποίηση του στόχου που ωστόσο θεωρείται ιδιαίτερα φιλόδοξος με δεδομένο ότι οι πόροι στην παρούσα φάση είναι περιορισμένοι τόσο στο επίπεδο Δημοτικού λιμενικού ταμείου όσο και σε επίπεδο δήμου Σκοπέλου γενικότερα.
Η δημοτική αρχή δεν αποκλείει το επόμενο διάστημα την αναζήτηση χρηματοδότησης μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα κατασκευής σύγχρονων υποδομών που θα θέσουν το λιμάνι του Λουτρακίου στο χάρτη των λιμένων της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger