Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Η Σκόπελος τίμησε τον Πολιούχο της Άγιο Ρηγίνο (ΦΩΤΟ)

skopelos-9

Σκόπελος | Χριστόφορος Λάσκος

Λαμπρός ήταν και ο φετινός εορτασμός του Πολιούχου και Προστάτου της Σκοπέλου, Αγίου Ιερομάρτυρος Ρηγίνου του Θαυματουργού.
Το πρωί, εψάλη ο Όρθρος και στη συνέχεια ετελέσθη η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, συλλειτουργούντων των Μητροπολιτών Κερκύρας κ. Νεκταρίου και Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.
Να αναφερθεί ότι ο ναός πλημμύρισε από πιστούς οι οποίοι έσπευσαν να τιμήσουν τον αγαπημένο τους Άγιο, ενώ με την παρουσία τους τίμησαν την εορτή και οι αρχές του τόπου.
Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος στον σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στον σημερινό εορτασμό, τονίζοντας ότι "ο Άγιος Ρηγίνος το καύχημα της Εκκλησίας μας κάλεσε όλους σήμερα και εμείς σπεύσαμε με προθυμία και χαρά."

"Ήρθαμε να τον τιμήσουμε, ήρθαμε να τον ασπαστούμε, ήρθαμε να τον ευχαριστήσουμε γιατί εποίμανε αυτόν τον τόπο ως καλός ποιμένας, και που θυσίασε την ζωή του υπέρ των προβάτων του" πρόσθεσε ο κ. Χρυσόστομος.
Σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος τόνισε: "Είναι ευλογημένη η νήσος της Σκοπέλου, διότι ποτίστηκε με το αίμα αυτού του μεγάλου Αρχιερέως και μάρτυρος της Εκκλησίας μας."
Να αναφερθεί ότι ο Μητροπολίτης Χαλκίδος αναφέρθηκε και στους αγώνες του Αγίου Ρηγίνου, κατά όλων εκείνων που πολεμούσαν την Εκκλησία του Χριστού.
"Όπως και σήμερα μερικοί κατηγορούν την Εκκλησία μας ότι τάχα εργάστηκε κατά του ελληνισμού, δεν υπάρχει όμως τίποτα πιο ψεύτικο από αυτό, γιατί εκείνοι που τα λένε αυτά, ούτε την ελληνική γλώσσα αγαπούν, ούτε την ελληνική φιλοσοφία διαβάζουν και θέλουν σαν τον Ιουλιανό τον Παραβάτη να επαναφέρουν τους ψεύτικούς Θεούς" υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Χαλκίδος.
Επίσης ο κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε για ακόμη φορά τον Μητροπολίτη Κερκύρας ο οποίος προθυμότατα αποδέχθηκε την πρόσκλησή του, ενώ ευχήθηκε ο Άγιος Ρηγίνος και ο Άγιος Σπυρίδωνας να του χαρίζει έτη πολλά και ανθηρά.
Στην συνέχεια τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος, ο οποίος μίλησε εκτενώς για την ζωή και την ομολογία πίστεως του Αγίου Ιερομάρτυρα Ρηγίνου.
Ο Μητροπολίτης Κερκύρας αναφέρθηκε και στο πόλεμο που δέχεται η Εκκλησία, τονίζοντας ότι «καλούμαστε όλοι σήμερα να δώσουμε ομολογία πίστεως, σε μια εποχή που ανακατατάσσετε, σε μια εποχή που έχει χάσει τον προσανατολισμό της, σε μια εποχή που άθεες δυνάμεις θέλουν να κυριαρχήσουν στη ζωή των Ελλήνων.»
Μετά την Θεία Λειτουργία έλαβε χώρα, κατά την παράδοση, η Ιερά Λιτανεία της Εικόνος και των αγίων Λειψάνων του Αγίου Ρηγίνου από την Μονή του έως τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Γεννήσεως του Χριστού στη Χώρα της Σκοπέλου, κατά την διάρκεια της οποίας εψάλλοντο τα εγκώμια και η Παράκληση του Αγίου Ρηγίνου.
Τέλος όπως και κάθε χρόνο στο παλαιό Γεφυράκι, τον τόπο του μαρτυρίου του Αγίου Ρηγίνου εψάλη Δέηση υπέρ υγείας πάντων των Σκοπελιτών, των εγγύς και των μακράν.
Διαβάστε επίσης: Πανηγυρικός Εσπερινός για τον Άγιο Ρηγίνο τον Θαυματουργό (ΦΩΤΟ)
skopelos-1
skopelos-2
skopelos-3
skopelos-4
skopelos-5
skopelos-6
skopelos-7
skopelos-8
skopelos-10
skopelos-11
skopelos-13
skopelos-14
skopelos-15
skopelos-16
skopelos-17
skopelos-18
skopelos-19
skopelos-20
skopelos-21
skopelos-22
skopelos-23
skopelos-25
skopelos-26
skopelos-27
skopelos-28
skopelos-29
skopelos-30
skopelos-31
skopelos-32
skopelos-33
skopelos-34
skopelos-35
skopelos-36
skopelos-37
skopelos-38
skopelos-39
skopelos-40
skopelos-41
skopelos-42
skopelos-43
skopelos-44
skopelos-45

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger