Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

ΣΚΟΠΕΛΟΣ δυστυχώς μεγάλο πλήγμα στην Σκιάθο Σκόπελο και Αλόννησο περιμένουμε και κάνει δεν κάνει τίποτα !!!

CNN: Στο 60% η μείωση των προκρατήσεων στα ξενοδοχεία της Χίου, λόγω προσφυγικού

Προκρατήσεις σε ελεύθερη πτώση, αλλάζουν ρότα τα κρουαζιερόπλοια, ακυρώνονται οι πτήσεις, παγώνουν τα συμβόλαια με τους tour operators.
 Στο κατώφλι της νέας τουριστικής σεζόν, η Κως, η Λέσβος, η Σάμος, η Χίος και η Λέρος, τα πέντε νησιά που τον φετινό χειμώνα στήριξαν με όλες τους τις δυνάμεις τους πρόσφυγες, τώρα κινδυνεύουν άμεσα.

«Τα hot spots έρχονται οι τουρίστες όχι» λένε οι ξενοδόχοι και οι τουριστικοί πράκτορες των παραπάνω νησιών. Επιβαρυμένοι έτσι κι αλλιώς από τις καλπάζουσες αυξήσεις του ΦΠΑ, το υψηλό ποσοστό ανεργίας, τους περιορισμούς των capital controls, την κατάρρευση των τζίρων και τις γεωπολιτικές εντάσεις στην περιοχή του Αιγαίου, καλούνται φέτος να διαχειριστούν μια ακόμα κρίση: την προσφυγική.
Η βεβιασμένη και χωρίς εθνικό σχέδιο δημιουργία των Κέντρων Καταγραφής και Ταυτοποίησης, των λεγόμενων «hot spots» είναι όπως μας λένε «το τελειωτικό χτύπημα». Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξήγαγε οΣύνδεσμός Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) για την εικόνα της Ελλάδας στις αγορές της Μεγάλης Βρετανίας, Γερμανίας και ΗΠΑ, «Το προσφυγικό ζήτημα επηρεάζει την εικόνα σχεδόν του 40% των μελλοντικών επισκεπτών της χώρας μας».
Παράλληλα, η Ομοσπονδία Συνδέσμων Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων απευθύνει έκκληση προς την Πολιτεία για την άμεση ολοκλήρωση της οργάνωσης των hot spots τονίζοντας με ανακοίνωσή της ότι «Η δέσμευση για τη δημιουργία των κέντρων δεν πρέπει να επιτρέψει ανεξέλεγκτες ροές, πρέπει να λειτουργήσουν οργανωμένες δομές για την άμεση προώθηση των προσφύγων και καθώς πλησιάζει η έναρξη της υψηλής τουριστικής περιόδου θα πρέπει διασφαλιστεί η θετική εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό ώστε να μην επηρεαστεί η ροή της τουριστικής κίνησης».
 

ΧΙΟΣ
Ο Πέτρος Φεγγουδάκης, πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Χίου εκτιμά ότι οι προκρατήσεις έχουν μειωθεί κατά 60%. Κάθε εβδομάδα βλέπει τις πτήσεις charter να ακυρώνονται. «Αλλες δύο όπως φαίνεται θα ακυρωθούν. Από 6 θα πάμε σε 3 αφίξεις την εβδομάδα. Αυτό δύσκολα ανατρέπεται. Αν βγει από τον προορισμό ένα charter μπορεί να περάσει 10ετία για να ξαναμπεί». Παραδοσιακά, η Χίος είναι προορισμός Κεντροευρωπαίων, Αυστριακών, Ολλανδών, Νορβηγών και Σλοβένων.
«Παλιότερα είχαμε και Γερμανούς και Βέλγους και Ελβετούς- τους χάσαμε. Τις χάνουμε σιγά σιγά τις αγορές. Πλέον στο μυαλό του τουρίστα η Χίος είναι συνδεδεμένη με το προσφυγικό». «Περιμέναμε» συνεχίζει «ότι κάποιοι θα βοηθούσαν. Οτι θα προέτρεπαν τους πολίτες να κάνουν διακοπές στις χώρες με τους πρόσφυγες. Ομως είμαστε μόνοι. Κι όπως πάμε, τα ξενοδοχεία μας φέτος θα μείνουν άδεια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger