Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Νίκαια και Αττική έδωσαν κοινή συνέντευξη τύπου για την κάθοδο των αγροτών στην Αθήνα την Παρασκευή

Νίκαια και Αττική έδωσαν κοινή συνέντευξη τύπου για την κάθοδο των αγροτών στην Αθήνα την Παρασκευή Για τις κινητοποιήσεις και την μαζική συγκέντρωση των αγροτών από όλη την χώρα στην Αθήνα, παραχώρησαν κοινή συνέντευξη τύπου στην ΕΣΗΕΑ ο συνδικαλιστής και συντονιστής της Νίκαιας κ. Βαγγέλης Μπούτας και ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού Μαρκόπουλου, κ. Αλέκος Κολιαβασίλης. Οι δύο άνδρες εξέφρασαν την αντίθεσή τους στα κυβερνητικά μέτρα για φορολογία και ασφαλιστικό ενώ μίλησαν για την κινητοποίηση της Παρασκευής και την πρόθεσή τους να βρεθούν τα τρακτέρ στο Σύνταγμα. Όπως ανέφερε ο κ. Μπούτας σε ερώτηση που δέχθηκε για το θέμα της παρουσίας των τρακτέρ στο κέντρο της Αθήνας, «δεν γίνεται στο Παρίσι να μπαίνουν χιλιάδες τρακτέρ στην πόλη και να μην μπορούμε να το πράξουμε στην Αθήνα». Σε ανοιχτή γραμμή με τον Δήμο Αθηναίων βρίσκονται οι εκπρόσωποι των αγροτών για την κάλυψη βασικών αναγκών τους για την διανυκτεύρεσή τους στην Αθήνα, ενώ αμφότεροι οι κ.κ. Μπούτας και Κολιαβασίλης τόνισαν ότι τα μπλόκα θα παραμείνουν στην θέση τους με νέες δυναμικές κινητοποιήσεις και αποκλεισμούς δρόμων.

Όπως ενημέρωσε τους παριστάμενους δημοσιογράφους ο κ. Μπούτας, έγινε με τον υπουργό κ. Κουρουμπλή για την μεσολάβηση της Πολιτείας ώστε να βρεθεί ένας αριθμός τρακτέρ στο κέντρο της Αθήνας. Ο κ. Μπούτας ανέφερε ότι περιμένει επίσημη απάντηση για το θέμα. Πρόθεση των αγροτών είναι να βρεθεί συγκεκριμένος αριθμός τρακτέρ, γύρω στα 50-100, στο κέντρο της Αθήνας. Σε σχετική ερώτηση που δέχθηκε ανέφερε ότι «δεν γίνεται στο Παρίσι να μπαίνουν χιλιάδες τρακτέρ στην πόλη και να μην μπορουμε να το κάνουμε στην Αθήνα». «Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε προβλήματα, είναι μία συμβολική ενέργεια» είπε ο κ. Μπούτας, προσθέτοντας πως η κάθοδος και η παραμονή των αγροτών στην πρωτεύουσα «θα είναι περιφρουρημένη».
Δεν θα αδειάσουν τα μπλόκα
Την κοινή τους θέση για παραμονή των αγροτών στα μπλόκα, ανεξαρτήτως των κινητοποιήσεων της Παρασκευής, γνωστοποίησαν οι κ.κ. Μπούτας και Κολιαβασίλης. Όπως τονίστηκε παρά την κάθοδο στην Αθήνα δεν πρόκειται να φύγουν τα τρακτέρ από τα μπλόκα και μάλιστα θα συνεχιστεί το κλείσιμο των δρόμων. Στην πλατεία Συντάγματος θα βρεθούν αγρότες από τουλάχιστον 68 μπλόκα από όλη την Ελλάδα, με τους Κρητικούς να καταφθάνουν το πρωί της Παρασκευής, ενώ υπολογίζεται ότι έως τις 18:00 θα έχουν συγκεντρωθεί οι αγρότες και από τις άλλες περιοχές.
Ανοιχτή γραμμή αγροτών με Δήμο Αθηναίων
Ο κ. Μπούτας ενημέρωσε επίσης ότι η πλευρά των αγροτών ήρθε σε επαφή με τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Καμίνη (θα ακολουθούσε συνάντηση μετά την συνέντευξη τύπου) και ζητήθηκαν σκηνές και την τοποθέτηση χημικών τουαλετών για τις ανάγκες του κόσμου που θα κινητοποιηθεί και σκοπεύει να περάσει το βράδυ της Παρασκευής και του Σαββάτου στο κέντρο της Αθήνας. Όπως αναφέρθηκε ήδη αρκετοί καλλιτέχνες έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις ενώ αριθμός Σωματείων έχουν δηλώσει ότι θα υποστηρίξουν τις κινητοποιήσεις και εκτός της μαζικής τους προσέλευσης θα προσφέρουν φαγητό στον κόσμο που θα κινητοποιηθεί και θα βοηθήσουν στην υλικοτεχνική υποστήριξη της διαδήλωσης της Παρασκευής.
Διαφωνία από Τέμπη και Μικροθήβες
Όπως έχει γίνει γνωστό αγρότες από την Πελοπόννησο και την Κρήτη θα βρίσκονται την Παρασκευή στην Αθήνα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι την απόφαση για κάθοδο στην Αθήνα πήρε και το μπλόκο του Προμαχώνα. Ο κ. Μπούτας επισήμανε ότι οι μόνες δυνάμεις που δεν συμφωνούν με την κινητοποίηση της Παρασκευής είναι τα Τέμπη και οι Μικροθήβες.
Οι θέσεις των κινητοποιηθέντων
 Τα 5 κυριότερα σημεία των αιτημάτων των αγροτών της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων είναι τα εξής:
  • Απόσυρση του κυβερνητικού σχεδίου για το ασφαλιστικό
  • Κατάργηση φορολόγησης από το πρώτο ευρώ
  • Κατάργηση τεκμηρίων διαβίωσης
  • Αφορολόγητο αγροτικό εισόδημα 12.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 3.000 για κάθε τέκνο
  • Απόσυρση κυβερνητικού σχεδίου για αύξηση της φορολογίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger