Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

Στην Ηρώδου του Αττικού η πορεία παρά την εκτεταμένη χρήση βίας από τις δυνάμεις καταστολής

Σε εξέλιξη είναι μεγάλη πορεία που ξεκίνησε από το υπουργείο Εργασίας, στην οδό Σταδίου και κατευθύνεται προς το Σύνταγμα, ενάντια στο σχέδιο της κυβέρνησης που επιφέρει νέο σαρωτικό χτύπημα στην Κοινωνική Ασφάλιση. Στη κεφαλή της πορείας, το πανό αναγράφει: «Απαιτούμε αποκλειστικά δημόσια υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση για όλους και υπηρεσίες υγείας υψηλού επιπέδου για όλο το λαό».  
Όταν η πορεία έφτασε στη συμβολή των οδών Αμαλίας και Β. Σοφίας, στο ύψος των «λουλουδάδικων», βρέθηκε αντιμέτωπη με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ τρεις κλούβες των ΜΑΤ είχαν φράξει το δρόμο. Εκ μέρους του ΠΑΜΕ, ο Γιώργος Πέρρος, κάλεσε την κυβέρνηση και την ηγεσία της Αστυνομίας να πάρουν υπόψη τους ότι «δε θα κάνουμε πίσω, θα φτάσουμε στο Μέγαρο Μαξίμου, η αντίσταση θα δυναμώνει θέλουν, δε θέλουν», ενώ οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα όπως «Εργατιά μπροστά τώρα μια γροθιά, γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά».

Όταν οι διαδηλωτές επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό, οι δυνάμεις καταστολής προχώρησαν σε επίθεση με γκλομπς και εκτεταμένη χρήση χημικών, χωρίς όμως να σταματήσουν τους διαδηλωτές που πέρασαν και κατευθύνονται προς το Μέγαρο Μαξίμου, όπου παραμένουν οι συγκεντρωμένοι από το πρωΐ.    

Η συγκέντρωση  

Έξω από το υπουργείο Εργασίας έγινε μεγάλη συγκέντρωση, όπου εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και νεολαία βροντοφώναξαν συνθήματα ενάντια στο σχέδιο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που ολοκληρώνει το έγκλημα σε Ασφαλιστικό και Εργασιακά, όπως: «Διαλύουν το ασφαλιστικό και βγαίνουμε στο δρόμο, πάρτε πίσω το νόμο λαιμητόμο», «Τα χρέη διαγράφουν της πλουτοκρατίας, κόβουν συντάξεις κι αδειάζουν τα ταμεία». Οι συγκεντρωμένοι έκαψαν συμβολικά την πρόταση Κατρούγκαλου.
Στη συγκέντρωση χαιρέτισαν ο  Αλέκος Περράκης, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ και η Θάλεια Περπερίδου, εργαζόμενη στα 5μηνα και μέλος του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής.
Παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τα μέλη του ΠΓ Δημήτρη Γόντικα και Λουΐζα Ράζου.  
Στην κινητοποίηση - μαζική παράσταση διαμαρτυρίας έχουν καλέσει το ΠΑΜΕ, η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ, η ΠΑΣΕΒΕτο ΜΑΣ. και πολλά συνδικάτα.

Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ - κάλεσμα στην κινητοποίηση

Στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ με την οποία καλούσε στη σημερινή κινητοποίηση ανέφερε:
«Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τις γυναίκες, τους νέους, τους αυτοαπασχολούμενους να απαιτήσουμε όλοι με μια φωνή να μη φτάσει το έγκλημα στη Βουλή.
Καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τα ΔΣ, τις Επιτροπές Αγώνα σε χώρους δουλειάς σε εγρήγορση και ξεσηκωμό. Να σταματήσουμε το νέο έγκλημα διαρκείας που εξελίσσεται στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματά μας.
Το Ασφαλιστικό δεν είναι κόστος. Είναι δικαίωμα, είναι η ζωή μας!
Στα βάρβαρα μέτρα του καλοκαιριού και στα νέα όρια ηλικίας προστίθεται πλέον ο βασικός πυρήνας που διαλύει εκ βάθρων τον κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης!
Η κυβερνητική πρόταση για το Ασφαλιστικό αποτελεί την ταφόπλακα για τον κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης αφού ορίζει προσωπικό ποσοστό αναπλήρωσης για τον καθένα, ολοκληρώνει το σχεδιασμό που υπήρχε εξαρχής για το Ασφαλιστικό, νομιμοποιεί όλους τους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους και διατάξεις καθώς όχι μόνο αφήνει αναλλοίωτο τον πυρήνα τους, αλλά τον αντιδραστικοποιεί ακόμα περισσότερο.
Πάνω στις 11 προηγούμενες μειώσεις των συντάξεων και των 2 επιπλέον που έφερε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ το καλοκαίρι, σχεδιάζουν νέες δραστικές μειώσεις σε όλους τους συνταξιούχους, διαλύουν τις επικουρικές, τσακίζουν με νέα εισοδηματικά κριτήρια το ΕΚΑΣ μέχρι την οριστική κατάργησή του, μειώνουν τις αναπηρικές.
Χτυπούν ενιαία όλους τους εργαζόμενους, νυν και μελλοντικούς συνταξιούχους, τη νεολαία! Πρόκειται για έγκλημα διάρκειας που θα αφήσει βαθιές πληγές στη ζωή της εργατικής - λαϊκής οικογένειας αν δεν αποκρουστεί.
Ενιαία κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ από τη σκοπιά των συμφερόντων του κεφαλαίου σφάζουν στο γόνατο την Ασφάλισή μας.
Να δυναμώσουμε τους αγώνες μας. Να οργανωθούμε!
Να μην τους αφήσουμε να διαλύσουν τη ζωή μας!
Να δυναμώσει το κλίμα για μεγάλη απεργία!
Όλοι στη μαζική παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 8 Γενάρη στις 12 μ. στο υπουργείο Εργασίας»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger