Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Ελλείψεις σε βασικό υγειονομικό υλικό στο Κ.Υ. Αργαλαστής Τονίζει σε ερώτηση ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος



            Τις σημαντικές ελλείψεις σε βασικό υγειονομικό υλικό στο Κ.Υ. Αργαλαστής επισημαίνει με ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ Χρήστος Μπουκώρος, κρούοντας για πολλοστή φορά τον κώδωνα του κινδύνου για τις συνθήκες εξαθλίωσης που επικρατούν στις δομές υγείας του Νομού Μαγνησίας.  
            Η ερώτηση έχει ως εξής: «Για μια ακόμη φορά οι δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στο Νομό Μαγνησίας και συγκεκριμένα στο Πήλιο παρουσιάζουν εικόνα πλήρους εγκατάλειψης. Οι ελλείψεις σε βασικό υγειονομικό υλικό, όπως βαμβάκι και οινόπνευμα, καθώς και σε είδη καθαρισμού και λοιπών αναλωσίμων, όπως γραφική ύλη και τόνερ δημιουργούν σημαντικά προβλήματα στην καθημερινότητα του προσωπικού και των ασθενών. Η κατάσταση επιβαρύνεται ακόμη περισσότερο με τις διαρκείς ελλείψεις σε ιατρούς και με την παύση λειτουργίας των εργαστηρίων. Ένα ζήτημα που έχει επισημανθεί αρκετές φορές προς το Υπουργείο.
            Παρόμοιες συνθήκες επικρατούν και στα Περιφερειακά Ιατρεία που βρίσκονται υπό την εποπτεία του Κέντρου Υγείας Αργαλαστής, καθώς μέσω αυτού προμηθεύονται τα απαραίτητα αναλώσιμα και υγειονομικά  υλικά.
Κατόπιν τούτων,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1.      Εάν θα γίνουν εκ νέου διαγωνισμοί προμήθειας υγειονομικών υλικών και αναλωσίμων ή θα γίνει επέκταση των ήδη υπαρχουσών συμβάσεων, δεδομένου ότι πρόκειται για κατ’ επείγουσες ανάγκες. 
2.      Εάν προτίθεται να λάβει πολιτική πρωτοβουλία για την ενίσχυση των Κέντρων Υγείας και των Περιφερειακών Ιατρείων του Νομού Μαγνησίας, τα οποία βρίσκονται συνεχώς σε κατάσταση οικονομικής εξαθλίωσης, αφήνοντας έκθετες τις δομές φροντίδας υγείας και τον πληθυσμό της περιφέρειας».  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger