Παρασκευή, 24 Απριλίου 2015

ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ Εντυπωσίασαν και φέτος οι ιππικοί αγώνες στη Σκιάθο για τον Άγιο Γεώργιο

ippikoi agones3
Οι καθιερωμένοι λαϊκοί ιππικοί αγώνες γύρω από τη λίμνη του Αγίου Γεωργίου, που βρίσκεται κοντά στο ομώνυμο εξωκλήσι της Σκιάθου, πραγματοποιήθηκαν για μία ακόμη χρονιά φέτος, στο πλαίσιο του εορτασμού του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου. Αμέσως μετά τη δοξολογία, χθες, ο Αιδεσιμολογιώτατος π. Γεώργιος Σταματάς έδωσε την ευλογία του στους αναβάτες και, παρουσία πολλών Σκιαθιτών, ακολούθησαν οι ιππικοί αγώνες, στους οποίους έλαβαν μέρος τέσσερις ιππείς στα άλογα κούρσας και έξι ιππείς στα άλογα στάβλου με σαμάρι.

Σε διαδικασία αδειοδότησης το υδατοδρόμιo στη Σκόπελο

ydatodromio
Το θέμα των υδατοδρομίων ανοίγει σύμφωνα με δημοσιεύματα το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), καθώς εξετάζει τη δημιουργία μητροπολιτικού υδατοδρομίου στον Άγιο Κοσμά, με προφανή στόχο να δώσει αξία στην Ελληνικό ΑΕ, που διαχειρίζεται την έκταση του πρώην αερολιμένα της Αθήνας.
Oι δύο ελληνικές εταιρείες που έχουν ξεκινήσει επενδύσεις για τη δημιουργία δικτύων δεκάδων υδατοδρομίων και την εκτέλεση πτήσεων με υδροπλάνα «τρέχουν» τα επιχειρηματικά τους σχέδια.
Η Hellenic Seaplanes προχωρά με 20 υδατοδρόμια, ενώ ήδη έχει εκδοθεί η πρώτη άδεια υδατοδρομίου για την Κέρκυρα. Όπως αναφέρει η εταιρεία, έχει θέσει σε διαδικασία αδειοδότησης άλλα 20 υδατοδρόμια στη χώρα, μεταξύ αυτών στο Βόλο, τη Σκόπελο και την Αλόννησος, ενώ

Αναφορά Μεϊκόπουλου για κατάργηση της Κτηματικής Υπηρεσίας Μαγνησίας

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΕΪΚΟΠΟΥΛΟΣ
Ο βουλευτής Μαγνησίας, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, διαβιβάζει ως αναφορά προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, επιστολή του Περιφερειακού Τμήματος Μαγνησίας του ΤΕΕ, με την οποία διαμαρτύρεται για την αλλαγή της διάρθρωσης των υπηρεσιών της Δημόσιας Περιουσίας και την ουσιαστική κατάργηση των Κτηματικών Υπηρεσιών δια της υποβάθμισής τους σε Αυτοτελή Γραφεία Δημόσιας Περιουσίας ανά νομό, τα οποία υπάγονται στις Διευθύνσεις Δημόσιας Περιουσίας των Περιφερειών από τις 29 Οκτωβρίου 2014 που τέθηκε σε εφαρμογή το Προεδρικό Διάταγμα με αριθμό 111 (άρθρα 105 και 106, Οργανισμός του Υπουργείου Οικονομικών, ΦΕΚ τ. Α’ 178/29-8-14).

LIVE: Ολυμπιακός - Κίνεφ Κίρισι

Βόλεϊ Γυναικών Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός

ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΣΚΟΠΕΛΟΣ Ανάδειξη μεταβυζαντινού μνημείου στη Γλώσσα


Εξωτερική άποψη του Μοναστηριού στη Γλώσσα Σκοπέλου
Ξεκινούν άμεσα οι εργασίες αποκατάστασης στην Ιερά Μονή Ταξιαρχών
Εργασίες αποκατάστασης ενός σημαντικού μνημείου της περιοχής μας, της Ιεράς Μονής Ταξιαρχών Γλώσσας Σκοπέλου, θα υλοποιηθούν άμεσα στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας - Ηπείρου 2007-2013», με συνολικό προϋπολογισμό 200.000 ευρώ.
Οι εργασίες που αναμένεται να ξεκινήσουν στα μέσα Μαΐου, υλοποιούνται με αυτεπιστασία από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας και επιβλέπουσες τη Ρέα Γεωργίου, αρχιτέκτονα και την Αννα Γιαλούρη, αρχαιολόγο, με στόχο να ανακτήσει την παλιά του όψη το σημαντικό μεταβυζαντινό μνημείο.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου