Τρίτη, 7 Απριλίου 2015

Το ποσό της ενίσχυσης στα 50 ευρώ το στρέμμα για τα δαμάσκηνα Σκοπέλου Οι ενισχύσεις του 2015

Το ποσό της ενίσχυσης στα 50 ευρώ το στρέμμα για δαμάσκηνα Σκοπέλου, φασόλια και φάβα Σαντορίνης, αγκινάρα Τήνου και εσπεριδοειδή, στα 70 ευρώ το στρέμμα για το ντοματάκι Σαντορίνης και τους αμπελώνες, στα 60 ευρώ το στρέμμα για την πατάτα, στα 5 ευρώ το στρέμμα για το κριθάρι της Λήμνου και στα 14,5 ευρώ το στρέμμα για τους ελαιώνες καθορίζει σχετική απόφαση με συμπληρωματικά μέτρα για το πρόγραμμα στήριξης των μικρών νησιών του Αιγαίου, για το έτος 2015.

ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ ΣΚΙΑΘΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΣ Τα δρομολόγια του Flying Dolphin «Ερατώ»ΕΡΑΤΩ
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου ανακοινώθηκαν τα δρομολόγια του επιβατηγού υδροπτέρυγου «Ερατώ», για το διάστημα από σήμερα Μ. Τρίτη μέχρι τις 18 Ιουνίου 2015.
Το ταχύπλοο σκάφος θα αποπλέει από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή στις 6.30 το πρωί από την Αλόννησο και στις 14.00 από το λιμάνι Βόλου με προορισμό ξανά την Αλόννησο, όπου θα διανυκτερεύει.

"ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ"

«Πράσινο φως» για την αξιοποίηση και του αεροδρομίου της Σκιάθου


ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΣΚΙΑΘΟΥ
Το «πράσινο φως» για να ξεκινήσουν άμεσα οι συζητήσεις ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και την κοινοπραξία της Fraport για την αξιοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων μεταξύ αυτών και της Σκιάθου, με στόχο τη μεγιστοποίηση του δημόσιου συμφέροντος και την ενδεχόμενη αύξηση του ποσοστού του Δημοσίου στο κοινοπρακτικό σχήμα παραχώρησης, δόθηκε χθες σε ευρεία σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

ΣΟΚ στην Σκιάθο Νεκρά δελφίνια και χελώνες αντίκρισαν σε παραλίες της Σκιάθου


Στιγμιότυπο από την εξόρμηση των εθελοντών στις παραλίες της Σκιάθου
Εννέα τόνοι απορρίμματα περισυλλέχθηκαν στη διάρκεια της εβδομάδας καθαριότητας
Δύο νεκρά δελφίνια και τέσσερις χελώνες καρέτα - καρέτα εντοπίστηκαν σε διάφορες παραλίες της Σκιάθου, από τους εθελοντές οι οποίοι συμμετείχαν στην εβδομάδα καθαριότητας. H εκστρατεία καθαρισμού πραγματοποιήθηκε για δέκατη συνεχόμενη χρονιά στο νησί, με τη συμμετοχή εκατό εθελοντών και απολογισμό εννέα περίπου τόνους απορριμμάτων.
Το ένα νεκρό δελφίνι εντοπίστηκε στην παραλία του Αη Λιά και το δεύτερο στην παραλία του Αγκιστρου. Οι τέσσερις νεκρές χελώνες καρέτα - καρέτα εντοπίστηκαν, αντίστοιχα στην Κρυφή άμμο, τον Τσουγκριά και την παραλία του Αη Λιά.

Ερώτηση 21 βουλευτών της ΝΔ για την παραχώρηση και εκμίσθωση των παραλιών


Μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Μαγνησίας, Χρήστος Μπουκώρος

Ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος, για το σημαντικό ζήτημα της παραχώρησης των παραλιών και την εκμίσθωσή τους από τους δήμους, εν όψει της θερινής περιόδου. Υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής Χρ. Μπουκώρος είχε φέρει το εν λόγω θέμα στη Βουλή από τις 2/3/2015, κάνοντας εκτενή αναφορά στα προβλήματα που ανακύπτουν από την καθυστέρηση της νομοθετικής ρύθμισης για την εκμίσθωση των παραλιών, τόσο στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης όσο και στους επιχειρηματίες που ασχολούνται με τον κλάδο. Τη νέα ερώτηση συνυπογράφουν ακόμη 21 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, γεγονός που αποδεικνύει την βαρύτητα του θέματος.

Μεγάλη Τρίτη - Των Δέκα Παρθένων

Μεγάλη Τρίτη - Των Δέκα Παρθένων
Κατά την Μεγάλη Τρίτη επιτελούμε ανάμνηση της περί των δέκα παρθένων γνωστής παραβολής του Κυρίου.
Η Εκκλησία μας καλεί να είμεθα έτοιμοι για να υποδεχθούμε, κρατούντες τις λαμπάδες των αρετών μας, τον ουράνιον Νυμφίο, τον Κύριον Ιησού, ο Οποίος θα έλθει αιφνίδια, είτε ειδικά κατά τη στιγμή του θανάτου μας, είτε γενικά κατά τη Δευτέρα Παρουσία.
Επίσης μας καλεί, φέρουσα ενώπιό μας και τη παραβολή των ταλάντων, να καλλιεργήσουμε και να αυξήσουμε τα χαρίσματα που μας έδωσε ο Θεός.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου