Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015

Ενθαρρυντικά είναι τα διεθνή μηνύματα που δέχονται οι επαγγελματίες της Σκοπέλου Αύξηση 15% από Σκανδιναβία


Ενθαρρυντικά είναι τα διεθνή μηνύματα που δέχονται οι επαγγελματίες της Σκοπέλου που ασχολούνται με τον τουρισμό, ενώ όπως εκτιμάται, παρατηρείται αύξηση της τάξης του 15% στις προκρατήσεις που σημειώνονται από τη Σκανδιναβική αγορά.
Οι μέχρι στιγμής ενδείξεις που προέρχονται από το εξωτερικό, συνηγορούν υπέρ της άποψης ότι εντείνεται το διεθνές κύμα συμπάθειας που εκδηλώνεται υπέρ του νησιού, ειδικά μετά τη θεομηνία της 22ας Σεπτεμβρίου. Οι ξενοδόχοι και οι επαγγελματίες του νησιού, γενικότερα, έγιναν αποδέκτες μηνυμάτων ενδιαφέροντος από το εξωτερικό, μόλις ξέσπασε η θεομηνία και πολλοί ένθερμοι φίλοι του νησιού, εξέφρασαν την πρόθεση στήριξης της Σκοπέλου.
Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σκοπέλου, Μαίρη Διαμάντη, υπογράμμισε ότι «οι προκρατήσεις εξελίσσονται καλύτερα σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή χρονιά καθώς η περιρρέουσα ατμόσφαιρα και οι διεθνείς εξελίξεις στρέφουν προς τη Μαγνησία το ενδιαφέρον αρκετών ξένων τουριστών».
Η κ. Διαμάντη κάνει λόγο για αύξηση της τάξης του 15% στις προκρατήσεις από τη Σκανδιναβική αγορά, τονίζοντας παράλληλα ότι παρατηρείται κινητικότητα από την Αγγλία, τη Σκανδιναβία, την Αυστρία, την Ιταλία και τη Γερμανία. Οι εικόνες της καταστροφής που υπέστη το νησί έκαναν το γύρο του κόσμου, ενώ όπως εκτιμά η πρόεδρος των ξενοδόχων του νησιού, η θεομηνία του περασμένου Σεπτεμβρίου, ήταν καθοριστική, διότι έγινε ευρύτερα γνωστό το νησί διεθνώς.
Η αύξηση στις κρατήσεις παρατηρείται πριν από την εορταστική περίοδο, διότι «ο Δεκέμβριος είναι ο καλύτερος μήνας για την πραγματοποίηση κρατήσεων από το εξωτερικό. Η συγκεκριμένη περίοδος, είναι το διάστημα κατά το οποίο οι Ευρωπαίοι επιλέγουν τον προορισμό για τις καλοκαιρινές τους διακοπές» όπως τόνισε η κ. Διαμάντη.
Παράλληλα η πρόεδρος των ξενοδόχων του νησιού δηλώνει «αισιόδοξη για την κίνηση της νέας τουριστικής σεζόν» λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι παρατηρείται ταυτόχρονα άνοιγμα και από την Πολωνική αγορά. Τουρ οπερέιτορς από την Πολωνική αγορά έχουν ήδη συνάψει συμβόλαια με ξενοδόχους του νησιού, για την επόμενη χρονιά, αλλά «πρέπει να γίνουν ακόμη μεγαλύτερες προσπάθειες για την προβολή του νησιού» όπως επισημαίνει η ίδια επαγγελματίας.
Καταθέτοντας, παράλληλα, τις απόψεις του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Βαγγέλης Δρόσος, τουρ οπερέιτορ του νησιού, επεσήμανε ότι «η μόνη αγορά από την οποία έχουμε θετικά δείγματα, είναι η Σκανδιναβική. Πέρυσι κινήθηκε σχετικά καλά και ενώ όλα έδειχναν ότι δεν θα πάει καλά και φέτος, αντιθέτως, διαπιστώνουμε ότι συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο, καθώς υπάρχει κινητικότητα ενόψει της νέας καλοκαιρινής σεζόν».
Ο ίδιος επαγγελματίας εκτιμά, ωστόσο, ότι «ενώ θα έπρεπε η Ελλάδα να βρίσκεται σε αυξημένη ζήτηση λόγω των συνθηκών που επικρατούν τριγύρω, δυστυχώς, οι προσδοκίες δεν επιβεβαιώνεται επί της ουσίας στις κρατήσεις, τουλάχιστον μέχρι στιγμής». Ο ίδιους τουρ οπερέιτορ της Σκοπέλου διατηρεί την αισιοδοξία του, τονίζοντας, ωστόσο, ότι τα διεθνή γεγονότα καθιστούν επιφυλακτικούς αρκετούς ξένους επισκέπτες, οι οποίοι βρίσκονται σε αναμονή, έως ότου επιλέξουν τον προορισμό για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger