Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Η Hellenic Seaways ξαναπάει στα Νησιά, αφού με την απειλή… κέρδισε στα όρια ηλικίας των πλοίων!

Από Τετάρτη, θα ενεργοποιηθεί πιθανότατα η δρομολόγηση των ιπτάμενων δελφινιών προς Πόρο, Ύδρα και Σπέτσες και έτσι, όπως όλα δείχνουν, η εταιρεία Hellenic Seaways υποχώρησε… πετυχαίνοντας ωστόσο αυτό που ήθελε, με αυτή την απειλή της, ότι θα σταματήσει τις καθημερινές να πηγαίνει στα νησιά!
Η διαφαινόμενη λύση προέκυψε κατά την «τριμερή» συνάντηση», μεταξύ του υπουργού Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα, των τριών Δημάρχων -Π.Λυράκη, Γ. Κουκουδάκη, Γ. Δημητριάδη- και του εκπροσώπου της εταιρείας.

Τελικά θα γίνονται δύο δρομολόγια ταχυπλόων ημερησίως πρόκειται να δρομολογήσει η εταιρία Hellenic Seaways προς τα νησιά, αποδεχόμενη την έξυπνη συμβιβαστική πρόταση του έμπειρου Δημάρχου Σπετσών Παναγιώτη Λυράκη που έδωσε τη λύση στο τραπέζι.
Ο Θ. Δρίτσας, παρουσίασε τροπολογία που πρόκειται να εντάξει σε προσεχές νομοσχέδιο, με την οποία καλύπτεται πλήρως η εταιρία, έως ότου η ελληνική νομοθεσία εναρμονισθεί με την ευρωπαϊκή, αναφορικά με τα όρια ηλικίας και τα πιστοποιητικά αξιοπλοΐας των πλοίων.
Επίσης, έγινε αποδεκτό από όλους ότι η διατήρηση στη γραμμή έξι υδροπτερύγων θα αυξήσει τη δυνατότητα συντήρησής τους και θα συμβάλει ακόμα περισσότερο στην αξιοπλοΐα τους, η οποία ελέγχεται και πιστοποιείται ετησίως.
• Συμπέρασμα: Η Hellenic Seaways με την απειλή διακοπής των δρομολογίων, πέτυχε να πάρει αυτό που επί χρόνια ζητούσε -πέρα από τις παρατάσεις- και δεν έπαιρνε!
• Το σημαντικό τώρα, είναι, αφού θα πάρει όσα ζήτησε να κάνει και τις απαραίτητες προσαρμογές και εκσυγχρονισμό στον γερασμένο στόλο της, γιατί πάνω απ’ όλα είναι Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ που μετακινούνται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger