Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

ΣΚΟΠΕΛΟΣ κλείσιμο αστυνομικών τμημάτων?

astunomia-peripoliko
Στη Λάρισα βρέθηκε σήμερα ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης, όπου συμμετείχε σε σύσκεψη τοπικών φορέων στο κτίριο της τοπικής Αστυνομικής Διεύθυνσης, με ένα εκ των θεμάτων να αφορά την αναδιάρθρωση της Αστυνομίας.
Σε δηλώσεις που πραγματοποίησε νωρίτερα ο κ. Αναγνωστάκης υπερθεμάτισε υπέρ της αναδιάρθρωσης, η οποία θα περιλαμβάνει κλείσιμο αστυνομικών τμημάτων, προχωρώντας ουσιαστικά σε έναν – αστυνομικό αυτή τη φορά – «Καλλικράτη»: «Προσπάθειά μας είναι να βελτιώσουμε την αστυνόμευση. Οι προτάσεις που έχουν κατατεθεί είναι των ένστολων.

Τώρα γίνεται η διαβούλευση, ενώ θα εξεταστούν οι σοβαρές παρατηρήσεις τοπικών φορέων».
«Στα αστυνομικά τμήματα που υπάρχουν 6, 8 ή 10 άτομα δεν παρέχεται ουσιαστική αστυνόμευση παρά γίνεται μόνο η διοικητική δουλειά… Χρειάζονται 30 και 40 άτομα για να καλύπτονται οι περιοχές και διοικητικά και αστυνομικά» τόνισε ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης και πρόσθεσε πως «πάμε σε εξορθολογισμό για να είμαστε πιο αποτελεσματικοί».
Ο κ. Αναγνωστάκης αναφέρθηκε στην ανάγκη εμπέδωσης του αισθήματος ασφάλειας και προσδιόρισε πως στο τέλος του έτους θα ολοκληρωθεί η διαβούλευση, ενώ από τον Μάρτιο του 2016 θα τεθεί σε εφαρμογή η νέα δομή της Αστυνομίας, όταν θα έχουν γίνει και οι κρίσεις στο Σώμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger