Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

Στις 16 Νοεμβρίου και ενώ η κινητοποίηση που έχουμε ξεκινήσει και αφορά πάγια και δίκαια αιτήματα των αγώνων των κρατουμένων συνεχίζεται, η επόπτης εισαγγελέας των φυλακών Κορυδαλλού κα Περιμένη κάλεσε την επιτροπή αγώνα αφού εκκρεμούσε η αίτηση ακρόασης που είχαμε κάνει από την αρχή της κινητοποίησης.
Από την πρώτη στιγμή της συνάντησης ξεκαθαρίστηκε από την πλευρά μας πως αυτό που ζητάμε είναι να συναντηθούμε με έναν εκπρόσωπο του Υπουργείου για να έχουνε την δυνατότητα να του μεταφέρουμε τα αιτήματα μας.
Η κα Περιμένη παρ' ότι δεν έχει καμία θεσμική δικαιοδοσία απαξίωσε αλλοδαπό κρατούμενο αμφισβητώντας το γεγονός ότι γνωρίζει τα αιτήματα των κρατουμένων, ενώ συνέχισε να υποτιμάει τους κρατούμενους δηλώνοντας ότι “δεν είμαστε όλοι το ίδιο”!!!
Οι κρατούμενοι απάντησαν το αυτονόητο, πως δεν ζηλεύουν την επαγγελματική της καριέρα, και αποχώρησαν.

Αυτό που έχει σημασία να τονιστεί είναι ότι όλες αυτές τις μέρες που αρνούμαστε το μεσημεριανό κλείδωμα αλλά και το καθιερωμένο βραδινό στις 20:00, η διεύθυνση της φυλακής δεν διστάζει να απειλεί είτε ευθέως είτε με έμμεσους τρόπους τους κρατούμενους με πειθαρχικές διώξεις, και μεταγωγές.
Το Υπουργείο Δικαιοσύνης όχι μόνο γνωρίζει αλλά επικροτεί τις συγκεκριμένες πρακτικές για αυτό και αρνείται να στείλει κάποιον εκπρόσωπο του να συναντηθεί με την επιτροπή αγώνα.

Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να απειλεί, να θίγει και να προσβάλει την αξιοπρέπεια κανενός κρατουμένου.

Οι κρατούμενοι δεν είναι μόνοι


Φυλακές Κορυδαλλού
Επιτροπή Αγώνα
Πτέρυγες Α, Β, Γ, Δ, Ε
Αρχεία:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger