Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2015

Χωρίς αστυνόμευση θα μείνει το Ανατολικό Πήλιο Επισημαίνει με ερώτησή του ο Βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος            Τη μεγάλη αναστάτωση που έχει προκαλέσει το τελευταίο διάστημα στους κατοίκους του Δήμου Ζαγοράς - Μουρεσίου η επίσημη εισήγηση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την κατάργηση του Αστυνομικού Σταθμού Ζαγοράς και τη μεταφορά αρμοδιοτήτων του στον Αστυνομικό Σταθμό Ανακασιάς, τονίζει με ερώτηση ο Βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη.  
Η ερώτηση του Βουλευτή αναφέρει τα εξής: «Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 423/20-11-2015 αναφορά που κατέθεσα έπειτα από σχετική επιστολή του Δημάρχου Ζαγοράς – Μουρεσίου, ο Δήμος επεσήμανε την πρόθεση να παραχωρήσει μερικά δημοτικά ακίνητα με σκοπό τη στέγαση και παραμονή της έδρας του Αστυνομικού Σταθμού στην περιοχή. Στη διάθεση του Υπουργείου μάλιστα προσέφερε το πρώην κτήριο του Δημοτικού Σχολείου Ζαγοράς καθώς και κάποια άλλα ακίνητα στα Δημοτικά Διαμερίσματα της Μακρυρράχης και του Ανηλίου, τα οποία όλα κρίνονται κατάλληλα για την εγκατάσταση και λειτουργία της Αστυνομικής Υπηρεσίας. 

            Δυστυχώς, όμως, η εισήγηση των υπηρεσιών της  Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης της Περιφέρειας Θεσσαλίας έκρινε ως απαραίτητη την κατάργηση του Αστυνομικού Σταθμού Ζαγοράς, αν και η ισχύουσα νομοθεσία, Ν. 3852/2010, ορίζει ότι κάθε Καλλικρατικός Δήμος πρέπει να διαθέτει ένα Αστυνομικό Τμήμα ή Σταθμό.
            Η απόφαση αυτή, με την οποία μεταβιβάζονται οι ευθύνες μιας μεγάλης περιοχής του Πηλίου με ιδιαίτερη μορφολογία, 70 χιλιόμετρα μακριά και συγκεκριμένα στο Α.Τ. Ανακασιάς, στα όρια του Δήμου Βόλου, όπου είναι συγκεντρωμένες όλες οι υπηρεσίες, δημιουργεί σημαντικά προβλήματα τόσο στην εύρυθμη λειτουργία του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου όσο και στην καθημερινότητα των κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι δικαιολογημένα νιώθουν ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας, παρατημένοι από την Πολιτεία.
            Επιπροσθέτως, θα πρέπει να αναλογιστεί κανείς πως δεν είναι δυνατόν από τη μία να επιζητούμε την ενίσχυση και την τουριστική προβολή της περιοχής και από την άλλη να την αποδυναμώνουμε διοικητικά, χωρίς αστυνομική κάλυψη και βασικές παροχές, υποβαθμίζοντας την ποιότητα του τουριστικού προϊόντος, που στην παρούσα περίσταση δεν είναι άλλο από το Πήλιο και τον όμορφο Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου.
Κατόπιν τούτων,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1.      Εάν προτίθεται να εξετάσει την περίπτωση του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου καθώς και τις προτάσεις του Δημάρχου για στέγαση του Αστυνομικού Σταθμού στην περιοχή, ώστε να μη μείνει χωρίς αστυνόμευση μια σημαντική περιοχή του Πηλίου;» καταλήγει η ερώτηση του Βουλευτή Μαγνησίας Νέας Δημοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου