Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

ΒΟΛΟΣ Ακινητοποιημέρα τα πλοία για Σποράδες Στο καταπέλτη οι απεργοί, υλοποιώντας απόφαση της ΠΝΟ


???????????????????????????????
Ακινητοποιημένα παραμένουν σήμερα και αύριο Τρίτη, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας της ΠΝΟ, τα πλοία στο λιμάνι του Βόλου, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται εκατοντάδες επιβάτες που ήθελαν να ταξιδέψουν προς τα νησιά των Βορείων Σποράδων.

Κλιμάκιο της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας βρέθηκε σήμερα το πρωί στο Βόλο και στάθηκαν στον καταπέλτη του επιβατηγού – οχηματαγωγού «Πρωτεύς», που στις 8 το πρωί επρόκειτο να αποπλεύσει για τα νησιά των Σποράδων και δεν επέτρεπε την επιβίβαση επιβατών, φορτηγών και Ι.Χ. αυτοκινήτων, που ήθελαν να ταξιδέψουν, προκαλώντας την έντονη δυσφορία τους.
Ο επικεφαλής του κλιμακίου της ΠΝΟ Χαράλαμπος Νασουφίδης, μηχανικός στην Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Ελλάδας, ανέφερε ότι το επιβατικό κοινό ήταν ενημερωμένο από τους ναυτικούς πράκτορες, από το Λιμεναρχείο και τα ΜΜΕ για την απεργία «κι όμως οι πράκτορες κατέβασαν τον κόσμο στο λιμάνι και δυσανασχετεί μαζί μας, έχοντας την εντύπωση ότι εμείς χαιρόμαστε αυτή την κατάσταση».
Σύμφωνα με τον αντιπρόσωπο της ΠΝΟ οι ναυτικοί αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους που είναι η διάλυση του ΝΑΤ, η νέα μείωση των οργανικών συνθέσεων η ανεργάι πάνω από 15.000 ναυτεργατωνκαι το γεγονός ότι πάνω από 60.000 εργάζονται με «μαύρη» ανασφάλιστη εργασία και το φορολογικό.
Όπως ανέφερε ο κ. Νασουφίδης και οι ίδιοι οι ναυτικοί είναι στενοχωρημένοι, γιατί τα προβλήματα είναι πολλά, ενώ στις 12 Νοεμβρίου η ΠΝΟ θα συμμετάσχει στην απεργία της ΓΣΕΕ. Ο κ. Νασουφίδης δήλωσε ότι οι εφοπλιστές θέλουν στα πλοία να δουλεύουν ξένοι, για χαμηλότερο κόστος και κατήγγειλε ότι στην Αδριατική, πληρώματα των πλοίων είναι Βούλγαροι, Ρουμάνοι, Φιλιππινέζοι και Ουκρανοί.
Πρόσθεσε δε ότι οι εφοπλιστές δεν υπογράφουν τις συλλογικές συμβάσεις και σήμερα (που δεν έχουν υπογραφεί) αν χτυπήσει ένας ναυτικός στο πλοίο, είναι ακάλυπτος και πρέπει να πάει μόνος του στο νοσοκομείο. Τα Σωματεία των ναυτικών θέλουν ο εργαζόμενος να έχει τη μισθοδοσία του, την ασφάλισή του, την τροφοδοσία του κι ας έχουν γίνει οι περικοπές και ο κ. Νασουφίδης, τόνισε ότι ο ανταγωνισμός αφορά τους εφοπλιστές και το κεφάλαιο και όχι τους ναυτικούς.
Σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη δεν θα γίνουν δρομολόγια των πλοίων και των καταμαράν από το λιμάνι του Βόλου προς τα νησιά των Βορείων Σποράδων.
Τέλος, το Flying Cat 6 ξεκίνησε το πρωινό δρομολόγιο από τα νησιά προς Βόλο, αλλά είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα αποπλεύσει ξανά το μεσημέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger