Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΣΤΑ ΚΑΡΦΟΥΡ – ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 22/11 ώρα 6μμ στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΘΟΥΝΕ ΑΛΛΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ
ΣΤΑ ΚΑΡΦΟΥΡ – ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Συνάδελφισσες – οι.
Η επίθεση της εργοδοσίας τους τελευταίους μήνες, και μήνα με τον μήνα, εντείνεται. Δεν φτάνουν όσα έχουμε υποστεί τα τελευταία χρόνια με τα μνημόνια, η οικογένεια Μαρινόπουλου μας έχει επιβάλει μειώσεις μισθών, περικοπές επιδομάτων, παράνομη περικοπή του δώρου Χριστουγέννων πέρσι τον Δεκέμβρη, σεκιουριτάδες και παράνομους ελέγχους έξω από τα μαγαζιά και τόσα άλλα που γνωρίζουμε όλοι και όλες. Καμία όμως υποχώρηση δεν φέρνει σταματημό σε αυτήν την επιθετικότητα και ούτε φαίνεται να σώνει τις δουλειές μας και τα ελάχιστα μεροκάματα που παίρνουμε. Συνολικά το προσωπικό στην εταιρία έχει μειωθεί τον τελευταίο χρόνο κοντά στα 600 άτομα και τώρα απειλούν και με νέες απολύσεις.

Ήδη στα τελευταία 2 μαγαζιά που έκλεισαν στην Θεσσαλονίκη όλοι οι εργαζόμενοι απολύθηκαν και το ίδιο προβλέπεται για τα 20 μαγαζιά που ανακοίνωσαν ότι θα κλείσουν μέχρι το τέλος του μήνα.
Για όσους θα απομείνουν από αυτές τις εκκαθαρίσεις (και όσες - είναι φανερό - θα ακολουθήσουν και από το νέο έτος) η εταιρία θα τους “επιβραβεύσει” με νέες μειώσεις μισθών μέσω των ατομικών συμβάσεων που προωθούνται ήδη στα μαγαζιά.
Κανένας μας δεν πρόκειται να την γλιτώσει ψάχνοντας για ατομικές λύσεις και βολέματα. Πρέπει τώρα να απαντήσουμε όλοι μαζί με συντονισμό, ενότητα και αλληλεγγύη.

Να καταγγείλουμε ανοιχτά και να δημοσιεύσουμε τις παράνομες μαζικές απολύσεις στα Καρφούρ. Να μάθουν όλοι οι εργαζόμενοι και όλοι οι πολίτες ότι ο μεγαλύτερος εργοδότης στην χώρα προχωράει σε μαζικές απολύσεις την ίδια ώρα που η οικογένεια Μαρινόπουλου είναι μέσα στις 500 πλουσιότερες οικογένειες που λυμαίνονται πάνω από 60 δισ. ευρώ κάθε χρόνο (τα οποία εξαφανίζουν σε φορολογικούς παραδείσους και καταθέσεις στο εξωτερικό).

Να μην υπογράψει κανείς παραιτήσεις και οικειοθελείς αποχωρήσεις που επιτρέπουν στην εταιρία να παρακάμπτει τον νόμο για τις μαζικές απολύσεις και ανοίγουν τον δρόμο για νέες απολύσεις.

Να μην υπογράψουμε απολύσεις αποδεχόμενοι ότι η εργοδοσία μπορεί να μας πετάει στο δρόμο σαν στημένες λεμονόκουπες. Να απαιτήσουμε άμεσα για τους εργαζόμενους που δουλεύουν σε μαγαζιά που κλείνουν να βρεθούνε θέσεις αλλού. 'Όλοι ξέρουμε ότι θέσεις υπάρχουν.

Να μην προχωρήσει κανένα κλείσιμο καταστήματος αν δεν βρεθούνε νέες θέσεις για τους εργαζόμενους. Να συμπαρασταθούμε όλοι στους συναδέλφους σε αυτά τα μαγαζιά ηθικά αλλά και υλικά με συμμετοχή σε κινητοποιήσεις και ενημερώσεις. Να καλέσουμε και τους γείτονες πελάτες μας να μας συμπαρασταθούν για να μην χαθούν και άλλες θέσεις εργασίας. Κάθε θέση εργασίας που χάνεται, είναι μια γειτονιά που μαραζώνει.

Να μην υπογράψει κανείς ατομική σύμβαση. Να απαιτήσουμε και να επιβάλουμε τώρα υπογραφή επιχειρησιακής σύμβαση χωρίς μειώσεις και υποχρεωτική για όλους τους εργαζόμενους στα Καρφουρ – Μαρινόπουλος (παλιούς – νέους – και όσους προσλαμβάνονται  στο μέλλον).

     


ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ των ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στο ΕΜΠΟΡΙO

http://antepithesitonergazomenon.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger