Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2015

ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΨΩΝΙΖΟΥΜΕ ΚΥΡΙΑΚΗ - ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!


Την Κυριακή 1/11, θα είναι άλλη μια Κυριακή με ανοιχτά καταστήματα και κατά συνέπεια θα είναι άλλη μια απεργία των εργαζομένων στον κλάδο του εμπορίου, για την διασφάλιση της κυριακάτικης αργίας.


ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ,  ΔΕΝ ΨΩΝΙΖΟΥΜΕ ΚΥΡΙΑΚΗ - ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!
Η καθιέρωση της κυριακάτικης αργίας το 1909, ήταν από τα πρώτα μέτρα εργατικής νομοθεσίας  πού ήταν υπέρ των εργαζόμενων, το ξήλωμα, στα χρόνια των μνημονίων, κάθε νομικού πλαισίου που περιορίζει τον βαθμό εκμετάλλευσης της μισθωτής εργασίας δεν θα μπορούσε να την αφήσει αλώβητη.
Η «αριστερή» κυβέρνηση του Σύριζα, προεκλογικά , δήλωνε ότι θα επανέρχονταν η κυριακάτικη αργία άμεσα, αλλά για άλλη μια φορά «τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» λειτούργησαν και το όλο θέμα έμεινε στην προεκλογική υπόσχεση για την κατάργηση του νόμου  4177/2103.
Την  Κυριακή 1/11, θα είναι άλλη μια Κυριακή με ανοιχτά καταστήματα και κατά συνέπεια θα είναι άλλη μια απεργία των εργαζομένων στον κλάδο του εμπορίου, για την διασφάλιση της κυριακάτικης αργίας.
Η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την Κυριακή επιτάχυνε τα λουκέτα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ανακατένειμε τον τζίρο σε όφελος των μεγάλων αλυσίδων, των malls και των εκπτωτικών χωριών, δημιούργησε και δημιουργεί συνθήκες κυριαρχίας των μεγάλων. Διέλυσε και συνεχίζει να διαλύει τους μισθούς, τα ωράρια, τις εργασιακές σχέσεις και κάθε δικαίωμα των εργαζομένων στο εμπόριο.
Για  όλα αυτά, αλλά και για το δικαίωμα των εργαζομένων στην κατεκτημένη με αγώνες Αργία της Κυριακής, οι Βιομηχανικοί Εργάτες του Κόσμου (IWW), απεργούμε  την Κυριακή 1η Νοέμβρη.
Απεργιακή Διαδήλωση στην ΕΡΜΟΥ (Σύνταγμα) στις 13:00
ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ – ΔΕΝ ΨΩΝΙΖΟΥΜΕ
ΚΑΜΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ
Η ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΤΑΚΤΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΘΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ
26 Οκτωβρίου 2015
Βιομηχανικοί Εργάτες του Κόσμου (IWW)
ΙU 660 (Εργαζόμενοι στο Λιανεμπόριο)
iwwgreece@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου