Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Σποράδες Συντονισμένες πρωτοβουλίες για την ανασυγκρότηση της Σκοπέλου Χέρι βοήθειας στους πληγέντες


  Σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της συνδρομής των πληγέντων κατοίκων της Σκοπέλου αποτελεί η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με την οποία πρόκειται να ανοίξει σύντομα τραπεζικός λογαριασμός στην Εθνική Τράπεζα. Το ποσό που θα συγκεντρωθεί, θα διατεθεί αποκλειστικά προς όφελος των δημοτών οι οποίοι έχουν υποστεί ζημιές από τη θεομηνία που έπληξε το νησί, είτε σε επίπεδο οικιακό είτε επαγγελματικό.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ
Υπεύθυνη για τη διαχείριση του συγκεκριμένου λογαριασμού θα είναι πενταμελής επιτροπή, αποτελούμενη από ισάριθμους δημοτικούς συμβούλους όλων των παρατάξεων, οι οποίες θα συμμετέχουν ισότιμα.
Πρόεδρος της διαπαραταξιακής επιτροπής είναι ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου, Γιώργος Πατσής και μέλη οι δημοτικοί σύμβουλοι: Πανταζής Σκλάβος από την πλειοψηφία, Αγγελος Ξηντάρης από την μείζονα μειοψηφία, Νίκη Σκλάβου από τη Λαϊκή Συσπείρωση και Μπάμπης Κοχύλης από την παράταξη των δημοκρατικών πολιτών.
«Στην επιτροπή θα συμμετέχουν ισότιμα όλες οι παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, με στόχο τη διαχείριση του ποσού που θα συγκεντρωθεί στο συγκεκριμένο λογαριασμό, για να βοηθηθούν οι πληγέντες συνδημότες μας» όπως δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο δήμαρχος Σκοπέλου, Χρήστος Βασιλούδης.
Η παραπάνω απόφαση ελήφθη σε προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και ήδη έχει ολοκληρωθεί το διαδικαστικό σκέλος, προκειμένου να υλοποιηθεί το συντομότερο δυνατό ο κοινός στόχος.
Εχουν ήδη κατατεθεί τα απαιτούμενα δικαιολογητικά προκειμένου να λάβει έγκριση από το υπουργείο Εσωτερικών και αναμένεται να δοθεί το «πράσινο φως» από τις αρμόδιες υπηρεσίες, για το άνοιγμα του συγκεκριμένου τραπεζικού λογαριασμού.
Στο μεταξύ, ο δήμαρχος Σκοπέλου είχε χθες συνάντηση με τους επικεφαλής όλων των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, τους οποίους ενημέρωσε για τις επαφές που είχε με όλους τους συναρμόδιους Υπουργούς στην Αθήνα.
Παράλληλα, συντάσσεται επιστολή η οποία θα σταλεί στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Αλεξιάδη, με το αίτημα της εφαρμογής της απόφασης που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Σκοπέλου, για τη συνδρομή των πληγέντων. Σύμφωνα με την ίδια απόφαση, το αίτημα είναι αναστολή πληρωμών για δύο χρόνια ή απαλλαγή, αντίστοιχα, για τους δημότες οι οποίοι έχουν πληγεί από την πρόσφατη θεομηνία.

Διεθνές ενδιαφέρον
Την πρόθεσή τους να συμπαρασταθούν στο νησί εκφράζουν, στο μεταξύ, σημαίνουσες προσωπικότητες του δημόσιου βίου. Επιφανείς άνθρωποι από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι προέρχονται από τον ευρύτερο επιχειρηματικό χώρο, επικοινωνούν με το δήμαρχο Σκοπέλου κ. Βασιλούδη, εκφράζοντας την πρόθεσή τους να συνδράμουν οικονομικά το νησί.
«Πολλοί φίλοι της Σκοπέλου, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, μας τηλεφωνούν και συμπαρίστανται στο πρόβλημά μας, ενώ πολλοί εξ αυτών που έχουν την οικονομική δυνατότητα, επιθυμούν να συνδράμουν στο έργο μας» όπως επεσήμανε ο δήμαρχος Σκοπέλου.
Ενθερμοι φίλοι της Σκοπέλου, οι οποίοι διαθέτουν μεγάλη οικονομική επιφάνεια, επιθυμούν να συνδράμουν τους Σκοπελίτες στις δύσκολες στιγμές τους, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι, ευτυχώς, υπάρχουν πάντα κοινωνικές ευαισθησίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger