Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Δίχτυ αλληλεγγύης από ξένους τουρίστες που συγκεντρώνουν χρήματα για την πληγωμένη Σκόπελο ΔΕΙΤΕ ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK

Περισσεύουν οι κοινωνικές ευαισθησίες των κατοίκων της Σκοπέλου αλλά και των ένθερμων φίλων του νησιού, οι οποίοι συγκεντρώνουν χρήματα για να βοηθηθεί το νησί και να κλείσει τις αμέτρητες πληγές του.
Ξένοι τουρίστες από τη Ρωσία, την Αγγλία και άλλες χώρες του εξωτερικού ανοίγουν, σύμφωνα με πληροφορίες, Τραπεζικούς λογαριασμούς, προκειμένου να συνδράμουν με όλες τους τις δυνάμεις το τιτάνιο έργο αποκατάστασης των ανυπολόγιστων ζημιών που έχει υποστεί το νησί σε διάστημα λίγων μόλις ωρών.
Οι αυθόρμητες και συγκινητικές ταυτόχρονα πρωτοβουλίες οικονομικής στήριξης της Σκοπέλου από ξένους τουρίστες, αποδεικνύει έμπρακτα ότι η κοινωνική αλληλεγγύη παραμένει πάντα ζωντανή, χάρη στις ευαισθησίες ανθρώπων με απόθεμα ψυχής.
Την ίδια στιγμή, οικογένεια με τρία παιδιά που έμεινε κυριολεκτικά άστεγη λόγω της εισβολής των ορμητικών νερών της βροχής, που κατέστρεψαν την οικοσκευή και ό,τι συνάντησαν στο διάβα τους, εξασφάλισαν τροφή και ρουχισμό χάρη στην γενναιόδωρη συνδρομή κατοίκων της Σκοπέλου. Παράλληλα οι εθελοντές του νησιού συγκεντρώνουν είδη πρώτης ανάγκης για την ίδια οικογένεια, εξασφαλίζοντας παράλληλα το φαγητό των παιδιών.

Επίσης εύποροι και ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι κάτοικοι της Σκοπέλου, οι οποίοι επιθυμούν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, εξέφρασαν την επιθυμία να συνδράμουν όποιον έχει ανάγκη, προσφέροντας στέγη και τροφή, είδη ένδυσης και κλινοσκεπάσματα.
Δεκάδες παρόμοια στιγμιότυπα και περιστατικά συνθέτουν την ατέλειωτη λίστα της κοινωνικής αλληλεγγύης και της ευαισθησίας που διατηρούνται ζωντανές και αγκαλιάζουν την τοπική κοινωνία της Σκοπέλου και όσους χρειάζονται χέρι βοηθείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger