Σκοπελίτικη τυρόπιτα
Η
παραδοσιακή τυρόπιτα της Σκοπέλου είναι πεντανόστιμη και πολύ εύκολη
στην παρασκευή. Το μυστικό της νοστιμιάς της είναι το φύλλο, γι αυτό μη
διστάσετε να το ετοιμάσετε οι ίδιοι.
Υλικά
- Για το φύλλο
- 4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή για φύλλο
- 1 φλιτζάνι νερό (περίπου)
- 1 κουτ. γλυκού αλάτι
- 1 κουτ. γλυκού ξίδι
- ¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
- νισεστέ για το άνοιγμα των φύλλων
- Για τη γέμιση
- 500-600γρ. φέτα θρυμματισμένη
- 1 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου