Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

Σκοπελίτικη τυρόπιτα



Η παραδοσιακή τυρόπιτα της Σκοπέλου είναι πεντανόστιμη και πολύ εύκολη στην παρασκευή. Το μυστικό της νοστιμιάς της είναι το φύλλο, γι αυτό μη διστάσετε να το ετοιμάσετε οι ίδιοι.


Υλικά

  • Για το φύλλο
  • 4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή για φύλλο
  • 1 φλιτζάνι νερό (περίπου)
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. γλυκού ξίδι
  • ¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • νισεστέ για το άνοιγμα των φύλλων
  • Για τη γέμιση
  • 500-600γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 1 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger