Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Σποράδες Σκόπελος Η αποθήκη του σούπερ μάρκετ Σκόπελος καταστράφηκε ολοσχερώς


Η αποθήκη του σούπερ μάρκετ Σκόπελος καταστράφηκε ολοσχερώς
Ρίσκο για τις μεταφορικές εταιρείες η μεταφορά τροφίμων στο νησί
Σοβαρό πρόβλημα με την τροφοδοσία σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης αναμένεται να αντιμετωπίσει τις επόμενες ημέρες η Σκόπελος, μετά τη βιβλική καταστροφή που συντελέστηκε στο νησί και αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα.

Σούπερ μάρκετ, αρτοποιεία, κρεοπωλεία και αποθήκες με προϊόντα, υπέστησαν σε κάποιες περιπτώσεις ολοσχερή καταστροφή εξαιτίας της καταστροφικής πλημμύρας.
Δεν ήταν μόνο οι επιχειρήσεις ως χώροι που θάφτηκαν κάτω από τόνους λάσπης. Προϊόντα καταστράφηκαν με αποτέλεσμα, όταν τα ράφια αδειάζουν να μην μπορούν να ξαναγεμίσουν.
Φορτηγά με προϊόντα δυσκολεύονται να εκτελέσουν μεταφορές στο νησί. Δεν είναι μόνο το λιμάνι της Σκοπέλου που έχει καταστραφεί και δεν μπορούν να αποβιβαστούν τα φορτηγά. Οσα προσεγγίζουν μέσω του λιμανιού της Γλώσσας, δεν μπορούν να φθάσουν έως τη χώρα της Σκοπέλου, δεδομένου ότι το οδικό δίκτυο, έχει υποστεί μεγάλη καταστροφή. «Οσοι επαγγελματίες επιχειρούν να μεταφέρουν προϊόντα το κάνουν με πραγματικό ρίσκο»,. ανέφερε ο ιδιοκτήτης αρτοποιείου στη Σκόπελο, κ. Χρήστος Καρβέλης.
Ο κ. Καρβέλης είδε το αρτοποιείο του στη χώρα Σκοπέλου να καταστρέφεται από τον ορμητικό χείμαρρο. «Για να ξαναστηθεί χρειάζεται τουλάχιστον 40.000 ευρώ. Πού να τα βρω;», ανέφερε ο κ. Καρβέλης. Ο ίδιος διατηρεί και δεύτερο αρτοποιείο στη Γλώσσα. Θα δουλέψει όμως οριακά τις επόμενες ημέρες, καθώς 100 τσουβάλια με αλεύρι που είχε παραλάβει παραμονή της πλημμύρας καταστράφηκαν. «Θα κοιτάξουμε οι επαγγελματίες να καλύψουμε μεταξύ μας τις ανάγκες για να μην δημιουργηθεί πρόβλημα σε βασικά είδη, όπως το ψωμί», σημείωσε ο κ. Καρβέλης.
Ολοσχερή καταστροφή υπέστη το μάρκετ Σκόπελος. Η επιχείρηση καταστράφηκε όταν τα ορμητικά νερά εισέβαλλαν στο χώρο του σούπερ μάρκετ. Ακόμη και να καθαριστεί ο χώρος, δεν υπάρχουν πλέον προϊόντα για τα ράφια. Η αποθήκη του σούπερ μάρκετ θάφτηκε στη λάσπη.
Ζημιές σε προϊόντα υπέστησαν στις αποθήκες τους κι άλλα σούπερ μάρκετ. Στο Proton σύμφωνα με τον κ. Αντώνη Προβιά τα προϊόντα που ήταν τοποθετημένα σε παλέτες σε ύψος κάτω από 40 εκατοστά από το έδαφος καταστράφηκαν από το νερό και τη λάσπη. «Αυτή την εβδομάδα τα φορτηγά δεν ήρθαν. Το λιμάνι είναι κατεστραμμένο. Αύριο (σ.σ. σήμερα) που περίμενα παράδοση προϊόντων με ενημέρωσαν ότι δεν θα γίνει. Από εβδομάδα και βλέπουμε», σημείωσε ο κ. Προβιάς.
Οι επαγγελματίες βλέπουν τις επιχειρήσεις τους κατεστραμμένες. Χάνουν μεροκάματα και την ίδια ώρα θα πρέπει να πληρώσουν επιταγές και εφορία. «Εχω επιταγή που λήγει σε τρεις ημέρες. Η εφορία είναι απλήρωτη. Πώς θα καλύψουμε αυτά τα έξοδα; Πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα», ανέφερε ο κ. Καρβέλης.
ΕΛ. ΧΑΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger