Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Γονείς ΑμεΑ: Προκαλεί έκπληξη η απάντηση του Αχιλλέα Μπέου Επιβεβαιώνεται το αίτημα για ραντεβού, από …πέρυσι τον Οκτώβριο

amea-paidi
Τεκμηριωμένη απάντηση, με την οποία επιβεβαιώνεται ότι εκκρεμεί αίτημα από πέρυσι τον Οκτώβριο για ραντεβού με το δήμαρχο από τους γονείς ΑμεΑ, δίνει με ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και φίλων ΑμεΑ Μαγνησίας.
Αφορμή της απάντησης, η επίθεση που δέχθηκε μέσω ανακοίνωσης του γραφείου Τύπου του Δ. Βόλου, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου, ο οποίος σε συνέντευξή του στο «Ράδιο-Ένα», είχε αναφερθεί στο πρόβλημα των δομών του Βόλου, ενώ είχε σημειώσει, ότι εκκρεμεί από πέρυσι τον Οκτώβριο, αίτημα για ραντεβού με τον Αχ. Μπέο, προκειμένου να συζητηθούν τα όποια προβλήματα.
Το Δ.Σ. , με ανακοίνωσή του, υπεραμύνεται των θέσεων που εξέφρασε ο συμπολίτης, αναφέροντας ότι «με έκπληξη και εμείς με τη σειρά μας διαβάσαμε την ανακοίνωση-απάντηση του Δήμου Βόλου σε θέσεις που εξέφρασε δημόσια μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου μας όσον αφορά την λειτουργία των δομών των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης ΑμεΑ».

Όπως τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση, Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και φίλων ΑμεΑ Μαγνησίας, «σε καμία περίπτωση δεν καταφέρθηκε ενάντια στην Δημοτική αρχή, απεναντίας τονίστηκε ότι και φέτος, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τη λειτουργία των κοινωνικών δομών κυρίως διότι το κεντρικό κράτος δεν δίνει τους απαιτούμενους πόρους (προβλέπονται από το ΕΣΠΑ), για να απορροφηθούν όλα τα παιδιά με αναπηρία στις δομές αυτών των Κέντρων. Επίσης τόνισε ότι «πέρυσι ο Δήμος Βόλου βρήκε τρόπο και καλύφθηκαν τα έξοδα και βγήκαν οι θέσεις των δομών, για να εξυπηρετηθούν τα παιδιά με αναπηρία».
Δεν βλέπουμε λοιπόν κανένα λόγο για την υποτιθέμενη επίθεση στον Δήμαρχο Βόλου καθώς επίσης μας λυπεί και το γεγονός των πολιτικών και κομματικών χαρακτηρισμών στο πρόσωπο και στα πιστεύω του Μέλους του Δ.Σ. του Συλλόγου μας καθόσον εξέφραζε θέσεις και αγωνίες της πλέον ευπαθούς κοινωνικής ομάδας των παιδιών με αναπηρίες και των γονιών τους. Εξάλλου η μακρόχρονη συμμετοχή του στους αγώνες για την καλυτέρευση της ζωής των παιδιών με αναπηρίες στην πόλη μας είναι γνωστή.
Είναι γεγονός ότι 22 παιδιά κινδυνεύουν να μείνουν φέτος εκτός των δομών ΚΔΑΠ-ΜΕΑ. Ρωτάμε λοιπόν την Δημοτική αρχή πως θα λύσουμε αυτό το πρόβλημα και τι μπορεί να κάνει ο Δήμος Βόλου όσον αφορά την εκταμίευση από το ΕΣΠΑ του αναγκαίου ποσού. Ευελπιστούμε ότι το θέμα θα λυθεί.
Με την ευκαιρία να υπενθυμίσουμε ότι από πέρυσι τον Οκτώβριο ζητούμε συνάντηση με τον Δήμαρχο Βόλου όποια μέρα και ώρα εκείνος καθορίσει σεβόμενοι τα καθήκοντα και το φόρτο εργασίας του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger