Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΠΟΡΑΔΕΣ 115 μετανάστες στη Γιούρα Αλοννήσου


Εντοπίστηκαν από το Λιμεναρχείο Αλοννήσου
Νέα υπόθεση εγκατάλειψης μεταναστών στη νήσο Γιούρα, η έκτη από το Μάρτιο, απασχόλησε χθες το Λιμεναρχείο Αλοννήσου, αυτή τη φορά μετά από τηλεφωνική ειδοποίηση από την Αγγλία των ίδιων των συγγενών τους που ζήτησαν απεγνωσμένα βοήθεια για τους ανθρώπους τους που βρίσκονταν στη βραχονησίδα από το βράδυ και, όπως ανέφεραν, κινδύνευαν.
Επρόκειτο συνολικά για 115 αλλοδαπούς, Σύριους κατά δήλωσή τους, εκ των οποίων 65 είναι άνδρες, 20 γυναίκες και 30 παιδιά ηλικίας ακόμη και δύο και τριών χρόνων! Ευτυχώς, όπως διαπιστώθηκε ήταν καλά στην υγεία τους.

Οπως ενημέρωσε ο Λιμενάρχης Αλοννήσου, Σπυρίδων Δροσάκης, άμεσα στις 12 το μεσημέρι μετέβη σκάφος του Λιμενικού στον τόπο προκειμένου να διαπιστώσει εάν όντως ευσταθούσαν οι πληροφορίες και πράγματι οι λιμενικοί εντόπισαν τους μετανάστες στην ακτή στο Ακρωτήρι Πνιγμένος.
Με μέριμνα του Λιμεναρχείου η μηχανότρατα «Αρμενιστής» Νηολογίου Βόλου μετέφερε τους μετανάστες στο Πατητήρι στις 7 το απόγευμα όπου επρόκειτο να γίνει η επίσημη καταγραφή τους.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι μετανάστες είναι όλοι καλά στην υγεία τους, ενώ δεν φαίνεται να ήταν και ταλαιπωρημένοι. Αν και δηλώνουν Σύριοι αρκετοί από τους αλλοδαπούς εκτιμάται ότι είναι από την Αλγερία.
Η προανάκριση για τη μεταφορά τους στη νήσο Γιούρα συνεχίζεται από το Λιμεναρχείο Αλοννήσου, όμως σύμφωνα με πληροφορίες, οι μετανάστες δεν φαίνονται πρόθυμοι να δώσουν καμία πληροφορία για το σκάφος που τους μετέφερε εκεί και τους δουλεμπόρους.
Εικάζεται, πάντως, ότι το σκάφος ήταν μεγάλο σε έκταση τόσο λόγω του μεγάλου αριθμού των μεταναστών όσο και λόγω της φυσικής τους κατάστασης γιατί δεν φαίνονταν ταλαιπωρημένοι.
Το κύκλωμα δουλεμπόρων που τους μετέφεραν εκεί είναι καινούργιο και όχι αυτό των Ουκρανών ή Ρώσων που έδρασαν στην περιοχή στις τελευταίες υποθέσεις.
Οι αλλοδαποί φιλοξενήθηκαν χθες το βράδυ στο κτίριο του δήμου Αλοννήσου Κερκίδες, ενώ η σίτισή τους πραγματοποιήθηκε με προσφορά των εστιατόρων στο Πατητήρι. Σήμερα θα μεταφερθούν στο Βόλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger