Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Καλοκαιρινό κουσκούς με μπακαλιάρο φιλέτο απο το poseidon restaurant skopelos

kous-kous-me-mpakaliaro-anoigma


Γιορτινό πιάτο της Τυνησίας και του Μαρόκου, το κους-κους με ψάρι είναι ένα ανάλαφρο, γιορτινό πιάτο της παρέας γεμάτο με τα πιο φινετσάτα αρώματα της Ανατολής.

Υλικά

  • 400γρ. κουσκούς ψιλό, προβρασμένο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 κιλό μπακαλιάρο ή άλλο λευκό ψάρι σε φέτες (φρέσκο ή κατεψυγμένο)
  • 4 καρότα κομμένα στα 3 ή τα 4
  • 4 κολοκύθια baby ή μεγαλύτερα, σε μεγάλα κομμάτια
  • 2 πιπεριές κόκκινες σε μεγάλα κομμάτια
  • 2 πιπεριές πράσινες σε μεγάλα κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
  • 1 ντομάτα ξεφλουδισμένη, περασμένη από το μούλτι
  • 3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού κουρκουμά (κιτρινόριζα)
  • 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ φρέσκο, τριμμένο
  • 1 κουτ. γλυκού κόλιανδρο ξερό, τριμμένο
  • 4-5 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο (ή κόλιανδρο φρέσκο προαιρετικά)
  • αλάτι, πιπέρι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger