Καλοκαιρινό κουσκούς με μπακαλιάρο φιλέτο απο το poseidon restaurant skopelos
Γιορτινό
πιάτο της Τυνησίας και του Μαρόκου, το κους-κους με ψάρι είναι ένα
ανάλαφρο, γιορτινό πιάτο της παρέας γεμάτο με τα πιο φινετσάτα αρώματα
της Ανατολής.
Υλικά
- 400γρ. κουσκούς ψιλό, προβρασμένο
- χυμό από 1 λεμόνι
- 1 κιλό μπακαλιάρο ή άλλο λευκό ψάρι σε φέτες (φρέσκο ή κατεψυγμένο)
- 4 καρότα κομμένα στα 3 ή τα 4
- 4 κολοκύθια baby ή μεγαλύτερα, σε μεγάλα κομμάτια
- 2 πιπεριές κόκκινες σε μεγάλα κομμάτια
- 2 πιπεριές πράσινες σε μεγάλα κομμάτια
- 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
- 1 ντομάτα ξεφλουδισμένη, περασμένη από το μούλτι
- 3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 1 κουτ. γλυκού κουρκουμά (κιτρινόριζα)
- 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ φρέσκο, τριμμένο
- 1 κουτ. γλυκού κόλιανδρο ξερό, τριμμένο
- 4-5 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο (ή κόλιανδρο φρέσκο προαιρετικά)
- αλάτι, πιπέρι
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου